Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott paprikás csirkecomb

Rakott paprikás csirkecomb
Rakott paprikás csirkecomb
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer kerestem valami receptet, és rábukkantam egy rakott csirkemell képre (sajnos nem emlékszem a szakács nevére). Nagyon jól nézett ki! Nemrég eszembe jutott, amikor vendégeket vártam! Szoktam venni kicsontozott csirke felsőcombokat, aminek nagyon finom, puha, zaftos az íze (amúgy nem szeretem a csirkemellet, mert száraz). És megpróbáltam ezt a rakott dolgot a csirkecombbal. Nagyon finom lett! Azóta is csak vele készítem.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tipp: Ha színes paprikát használunk (zöld, sárga, piros), akkor még érdekesebb lesz az étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  2. Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
  3. Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
  4. A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
  5. Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó bacon szalonnát.
  6. Letakarjuk a formát az alufóliával.
  7. Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
  8. Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
  9. Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás vagy kaporszósz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őzgerincformában sült rakott csirkecomb, szalonnás rakott csirkecomb, sütőben sült paprikás-szalonnás csirkecomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-06-05 19:22

nagyon guszta, igaz, sokkal szaftosabb a comb , fincsibb is, mint a mell, (de ha jól van elkészítve, a mell is fantasztikus, főleg fűszerekkel,baconnel, esetleg aszalt paradicsommal , egyebekkel megspékelve, ízlés kérdése :) ), azonban ezt a finomságot el fogom készíteni, köszönöm.:)
Éva-Anyóca

310
csirke felsőcomb 80 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
tojás 2 db
sajt 30 dkg
finomliszt 3 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint