Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott paprikás krumpli tésztával

Rakott paprikás krumpli tésztával
Rakott paprikás krumpli tésztával
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a paprikás krumplit. Egy kicsit feltuningoltam. Laktató, kiadós étel.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábosba olajat  öntünk, amelyen megpároljuk az összeaprított hagymát.
  2. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát, hozzáöntjük a lecsót, a megpucolt felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és hozzátesszük a petrezselyemzöldet is.
  4. Kb. 40 percig főzzük.
  5. Ezután hozzáöntjük a tésztát, és a felkarikázott kolbászt és még tovább főzzük.
  6. Az egészet tepsibe öntjük, leöntjük tejföllel. Reszelünk rá sajtot  és sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 363
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztás-kolbászos rakott burgonya, tejfölös paprikás krumpli szelésmetélttel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aduhil
aduhil / aduhil Thu, 2011-08-18 12:02

Ma megcsináltam és tényleg szuper reci! Bár én nem főztem 40 percig mert kb 20 perc alatt szépen megpuhult minden, sütni pedig tovább sütöttem, kb 30-35 percig, hogy szép színe legyen a tetejének.
Köszi!=)

1095
burgonya 1 kg
hosszúmetélt 500 g
kolbász 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 450 g
sajt 15 dkg
lecsó 680 g
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek