Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral

Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral
Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc mediterrán receptem. Régen rizzsel készítettem, de rájöttem, hogy bulgurral nem csak egészségesebb, de finomabb, és az állaga is jobb. Cukkinivel is szoktam készíteni, ilyenkor 1db padlizsánt és 1 db cukkinit használok fel hozzá. A képen pont egy ilyen változat szerepel.

hozzávalók / 4 adag

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakott padlizsán

  1. A padlizsánokat kb 1cm vastagságú szeletekre vágjuk, és az első adaggal kibélelünk egy jénai tálat. Jó szűkösen, nem spórolunk vele.
  2. Rámorzsoljuk a darált húst, és egyenletesen megszórjuk a bulgurral.
  3. Majd a maradék padlizsánnal szépen befedjük.
  4. Végigöntözzük a paradicsomszósszal.
  5. A tetejét megszórjuk sajttal, és lefedve (az edény fedelével vagy óvatosan alufóliával) 20-25 percig sütjük, majd fedél nélkül addig, amíg rápirul a sajt.
  6. Tálalás előtt 15 percet pihentetjük a sütőben, hogy a bulgur jól megpuhuljon.

Paradicsomszósz

  1. A sűrített paradicsomot a vízzel egy edénybe öntjük.
  2. Lassú tűzön melegítjük, közben hozzáadjuk a késheggyel zúzott foghagymát, zellerleveleket és a bazsalikomot egészben.
  3. Egy kis oregánót, xilitet, sót és borsot adunk hozzá.
  4. 15 percig lassú tűzön gyakran kevergetve rotyogtatjuk.
  5. Mikor még meleg, de már nem tűzforró, leszűrjük, és ráöntjük a rakott padlizsánokra.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 104
elküldve: 4
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Carogab

Mióta szakács: 2014.08.04.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott paradicsomos padlizsán, bulgurral rakott padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Carogab
Carogab / Carogab Tue, 2014-09-23 08:30

Kedves Márti!
Én nem sütöttem elő a húst. Igazából a sütőben szépen összesülnek a rétegek, ezáltal szépen szeletelhető lesz. Persze ízében nem rontana az elősütés, de az állagán változtatna. Egyik nap hús helyett gombával próbáltam ki. Kicsit megfonnyasztottam az apróra vágott gombát serpenyőben, azt rétegeztem.
Nagyon finom lett, ajánlom nektek is.
Carogab

jehudyt
jehudyt Mon, 2014-09-22 23:19

Hús nélkül is isteni amúgy! sonkát tettem bele helyette, de sztem még az se kell feltétlenül :) köszönjük!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Wed, 2014-09-10 14:47

Kedves Carogab! Szimpatikus a recepted, szerintem kipróbálom! Az lenne a kérdésem, hogy a húst nem kell-e kicsit elősütni, mielőtt rétegezni kezdem.
Köszönöm, Márti

610
padlizsán 2 db
darált sertéshús 40 dkg
bulgur 1 bögre
parmezán sajt 1 bögre
sűrített paradicsom 50 dkg
víz 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
zellerlevél 4 db
bazsalikom 1 csokor
oregánó 0 ízlés szerint
xilit 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint