Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott patisszon kisgordon konyhájából

Rakott patisszon kisgordon konyhájából
Rakott patisszon kisgordon konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézegettem az ajándékba kapott csillagtököket, de rántani nem volt kedvem, salátát nem csinálnék belőlük, így maradt a jól bevált rétegezett, ún. rakott módszer. Először készítettem, de nem bántam meg, ahogyan a család sem, még a válogatós kiskamasz fiam is tetemes mennyiséget evett, pedig válogat a lelkem! :-)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sóval, borssal 2,5-szeres mennyiségű vízben, fedő alatt megpároljuk.
  2. A patisszont felszeleteljük, majd utólag eltávolítjuk a héját (így könnyebb), és vegetás vízben forrástól számított 2 percig főzzük, azután leszűrjük.
  3. A darált húsból hagyma, a fokhagyma és a pirospaprika, köménymag segítségével ízletes pörköltet gyártunk, kb. 30 percig főzzük. Egy kis pirosarany, esetleg gulyáskrém mehet bele.
  4. Egy 20x40 cm-es tepsit valamilyen zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és eloszlatjuk a felületén, evvel mintegy megágyazva az ételünknek, egyúttal biztosítva a könnyű tálalást. Következik a rétegezés. Alulra a párolt tökszeletek, majd rizs és hús következik. A rétegek közé reszeljünk pici sajtot, de annak maradni kell a tetejére is. :-) Addig rétegezzük, míg el nem fogy, ez 3 réteg kb. A tetejére patisszon kerüljön. A tojást felverjük, kis ételízesítővel, pici sajttal, majd a tejföllel elkeverve egyenletesen eloszlatjuk a tetején, a maradék sajtot ráreszeljük, és forró sütőben 200 C-on 30-40 percig sütjük,míg a sajt szépen megpirul a tetején. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 10 891
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kisgordon

Mióta szakács: 2016.08.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

patisszon rakottan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
patisszon 3 db
darált sertéshús 500 g
rizs 30 dkg
tejföl 330 g
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 késhegynyi
ételízesítő 1 kávéskanál
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 7.5 dl