Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott patiszon gazdagon

Rakott patiszon gazdagon
Rakott patiszon gazdagon
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén először, hogy ültettem patiszont. Bár azt vallottam, hogy rántva kell enni, mert az úgy finom, a mennyiség miatt nem volt kedvem rántani, és kipróbáltam így. Jól döntöttem. Vendégváró ételnek tökéletes. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patisszonokat kimagozzuk, megpucoljuk, felszeleteljük és sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük, félretesszük.
  2. A hagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, melyet fehérre párolunk, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, hozzáadjuk a húshoz a mustárral és a sóval együtt. Készre főzzük.
  5. Elkészítjük a rizst, összekeverjük a hússal, és hozzáadjuk a tojásokat.
  6. A tepsi aljára teszünk egy sor patisszont, ráöntjük a húst, megkenjük tejföllel, a maradék patisszont rátesszük a tetejére, majd a sajtot ráreszeljük. Befedjük alufóliával, és készre sütjük. Kb. 10 percig fólia nélkül is süthetjük, akkor pirosabb, ropogósabb lesz a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 63 936
elküldve: 13
receptkönyvben: 227
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Matkovics Eszter

Mióta szakács: 2012.07.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott patiszon, hússal rakott patiszon, darált húsos patiszon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Tue, 2016-09-06 21:12

Nagyon finom volt! Még a férjemnek is ízlett, aki pedig nem szereti a patiszont! Azt hiszem, máskor is készíthetek ilyet! :)

703
patisszon 4 db
darált sertéshús 50 dkg
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
paradicsom 1 db
mustár 3 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
rizs 100 g
tojás 2 db