Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam a süteményt.

Egy kis módosítással elkészítettem.

Nagyon finom volt.

hozzávalók / 6 adag

piskótához

krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.
  2. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral, és feltekerjük. Amikor kihűlt, 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
  3. A vaníliás pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá, és együtt habosra keverjük. (Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot.)
  4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercsréteg, majd a krém, és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34×36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskótatekercs másként, sütialagút

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
tojás 4 db
cukor 20 dkg
víz 4 ek
citromlé 1 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 4 ek
tej 3 dl
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 3 dl