Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából

Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából
Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig puliszkát készítettem és puliszkatortát, most úgy gondoltam, meglepem kis vendégeim rakott puliszkával. Másodszor készítettem el, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz. Nagyon ízlett mindenkinek, díszítésként rátettem kaliforniai paprika szeletekből orrot és szemöldököt, és ketchupból szemecskéket. Tálalni tejfölt, ketchupot és savanyúságot tettem ki, így mindenki azzal fogyasztotta, amelyik neki tetszett. Boldog voltam, hogy gyerekeknek is nagyon ízlett, és kérték, legközelebb is ilyet készítsek.

hozzávalók / 6 adag

Puliszka alap

Töltelékhez és tetejére

ajánlat

Ajánlani tudom vacsorának, akár hétvégi második fogásnak. Egyszerű az elkészítése és laktató étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát apró kis darabokra.
  2. A húsos szalonnát szintén apró kockára vágjuk. Egy közepes serpenyőbe a zsírt megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a szalonnakockákat.
  3. Ezután gázlángon üvegesre dinszteljük, végül hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük. Közben a kukoricadarát sós vízben megfőzzük.
  4. A tepsink aljába 4 evőkanálnyi hagymás szalonnát egyenletesen elosztunk, erre a megfőtt kukoricadaránk felét egyenletesen elsimítjuk, ezután a túrót rámorzsoljuk, majd 2 dl tejfölt rásimítunk.
  5. Ezután a vöröshagymás-szalonnás zsiradék 3/4 részét elosztjuk egyenletesen rajta. A maradék kukoricadarát rásimítjuk, majd a maradék tejfölt, és ezen a maradék hagymás-szalonnás zsiradékot egyenletesen elosztjuk.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kivesszük, deszkára tesszük a tepsit, kissé hűlni hagyjuk, majd kaliforniai paprika szeletekkel díszítjük és ketchuppal.
  7. Majd kockára vágjuk, és tálcára téve tálaljuk. Adhatunk mellé ketchupot, majonézt, tejfölt, illetve bármilyen savanyúságot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka rakottas, sütőben sült rakott puliszka, medvehagymás-túrós rakott puliszka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
kukoricadara 200 g
víz 1.2 l
sertészsír 1 ek
1 kávéskanál
tehéntúró 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kolozsvári szalonna 10 dkg
sertészsír 4 ek
majoranna 1 kk
medvehagyma 3 dkg
tejföl 3 dl