Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott rizs maradékból

Rakott rizs maradékból
Rakott rizs maradékból
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyűlölök ételt kidobni, ezért inkább felturbózom a maradékokat, hogy valami új legyen belőlük. Ez most épp egy nagy adag borsós rizs volt, valamint 3 db csirke felsőcomb, ami kimaradt az előző napi sütésből. Egy napot még kibírtak a hűtőben, fagyasztani pedig nem tudtam, mert sajnos nem működik a fagyasztónk.... A férjemnek ízlett az új alkotás, szerintem bevesszük a recepttárba. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst levágjuk a csontról, kisebb kockákra vágjuk, kevés olajjal, fűszersóval pácoljuk. Serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani, közben megpucoljuk, karikára vágjuk a sárgarépát, a hagymát pedig vékony szeletekre szeljük. A zöldséget a hússal együtt kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Közben elkészítjük a borsós rizst (ha nem volt maradékunk).
  2. A közepes méretű (kb. 25X35cm) tepsinket kikenjük valamilyen zsiradékkal (én most napraforgó olajat használtam), és belesimítjuk a zöldborsós rizs felét.
  3. Az elkészült húst és zöldségeket jól lecsepegtetve ráhalmozzuk a rizsre. A serpenyőben maradt szaftot elkeverjük a kupa tejföllel és a tojással, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  4. A maradék rizst szépen elsimítjuk a hús tetején, majd leöntjük a tejfölös masszával, a tetejére pedig sajtot reszelünk. Végül kb. 20 perc alatt rásütjük a sajtot a rakottasunk tetejére. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NorcsaBorscsa

Mióta szakács: 2016.05.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges rizs, tejfölös-tojásos rizsrakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
napraforgó olaj 2 ek
rizs 250 g
zöldborsó 150 g
csirke felsőcomb 3 db
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 350 g
tojás 1 db
sajt 50 g
csirke fűszersó 1 teáskanál
víz 5 dl