Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spárga 2.

Rakott spárga 2.
Rakott spárga 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a rakott spárga egyik változata, amit a friss kapor üdévé tesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A megtisztított spárgát 3 cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben, amihez fél evőkanál cukrot adunk kb. 10 percig főzzük. Majd leszűrjük.
  2. Egy kerek, magasabb falú jénai tálat kivajazunk és meghintjük a zsemlemorzsa felével. A tálba helyezzük a lecsepegtetett spárgát, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  3. Egy tálban a tojást elkeverjük a tejföllel a reszelt sajt nagy részével, és az apróra vágott kaporlevéllel, majd sózzuk  ízlés szerint. A masszát ráöntjük a spárgára és összedolgozzuk. A tetejére tesszük a maradék reszelt sajtot.
  4. Előmelegített sütőben (légkeverés) 190 fokon, kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 48 043
elküldve: 12
receptkönyvben: 514
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KWilde
K / KWilde Thu, 2011-05-19 21:31

Kapor nélkül és egy kis extra gombával, cukkinivel elkészítettem, isteni lett, köszönet a receptért!

382
fehér spárga 50 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
kapor 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint