Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spárga paradicsommal

Rakott spárga paradicsommal
Rakott spárga paradicsommal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a rakott dolgokat, mert könnyen elkészíthetőek, és olcsón kivitelezhetőek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon az összetört fokhagymát megforgatjuk, és hozzáadjuk a darált marhahúst. A marhahúst addig pirítjuk, míg barnás színe lesz (kevergetni kell, hogy ne álljon össze), és adunk hozzá sót, borsot, paprikát ízlés szerint. Egy kevés levet ereszt, és ebben a lében hagyjuk rotyogni 15-20 percig. Utána hagyjuk kihűlni.
  2. A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Paradicsomokat fél cm széles karikákra vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe rakunk egy kevés olívaolajat, rászórjuk a rizst, arra szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, utána a húst egyenletesen eloszlatjuk rajta, arra tejfölt rakunk (a tejfölt előtte villával jól keverjük fel, mert jobban eloszlik, és krémesebb lesz), utána ráhelyezzük a spárgát és végül a kétféle sajtot ráreszeljük.
  5. A sütőben 20 percig sütjük. Nem kell lefedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 631
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Galenett

Mióta szakács: 2012.09.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos spárgarakottas, tejfölös rakott spárga, paradicsomos rakott spárga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:49

A recept tetszik, de nem marhahússal, bocs, nem igazán szeretjük.
A spárga beletétele a recept leírásánál egyszerű, a szerkesztésbe kell újra belemenni, és már javítható is, újra mentés és már benne van a leírásban a spárga.:-O
Elmentettem, mert mi is szeretjük a rakott ételeket.:-O
Éva-Anyóca

yooshi
yooshi Sun, 2012-09-16 22:30

Szia Galenett!

Ez szerintem rakott rizs paradicsommal...
Sok éve főzök, így el tudnám készíteni úgy is, hogy felhasználom a spárgát. De aki nem gyakorlott, annak kedvéért kérlek az elkészítésnél is említsd meg a spárgát!

759
darált marhahús 50 dkg
gyors rizs 240 g
paradicsom 2 db
fehér spárga 25 dkg
tejföl 5 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek