Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spenótos tészta

Rakott spenótos tészta
Rakott spenótos tészta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc családi étel. Kiadós és finom. A spenótban sok az ásványi anyag és a vitamin.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának 4-5 l vizet melegítünk, megsózzuk. Ha forr, a tésztát al dentére főzzük benne.
  2. A spenótot kiengedjük, főzzük. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és szerecsendióval. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, és berántjuk vele a spenótot.
  3. A kifőtt tészta harmadát egy tűzálló tálba tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a spenót harmadát, és a tejfölből is arányos mennyiséget pöttyözünk rá. Folytatjuk a rétegezést: tészta, spenót, tejföl, míg minden hozzávaló elfogy.
  4. A rakott spenót tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben (vagy a mikró sütő-grillező fokozatán) összesütjük, míg a sajt szép aranybarna lesz.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 663
elküldve: 4
receptkönyvben: 282
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos rakottas, spenótos tészta, rakott spenót

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sahanna
sahanna Sun, 2012-06-10 11:31

Most sül és már előre tudom, hogy csak finom lehet. Főképpen azért, mert saját spenótból készül.
Szép vasárnapot, jó étvágyat.
Köszi a receptet :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-15 07:17

Ez nagyon jó!! :-))
Részemről elmentve, biztos elkészítésre naptárba beírva: köszönöm szépen.:-))
Éva-Anyóca

685
spenót 900 g
tej 5 dl
graham-liszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tészta 500 g
tejföl 450 g
sajt 20 dkg