Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott-tekert sült palacsinta

Rakott-tekert sült palacsinta
Rakott-tekert sült palacsinta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok ilyen -olyan palacsintát készítettem már... rakottat, sültet, panírozottat... most kicsit megkutyultam és ez jött ki belőle... töltött de nem rántott, rakott de nem édes:) Mindenkinek egészségére:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy jó laza palacsinta tésztát kapjunk. A végén mehet bele az olaj. Palacsintasütőben kisütjük, kb. 12 db lesz belőle.
  2. Begyújtjuk a sütőt, hogy előmelegedjen és kb fél lángon beállítjuk (sajnos régi gázsütőm van, aminek nincsen jelzése, de kb. 180 fok).
  3. Megkenjük a palikat tömlős sajttal (a szélére is jusson), rászórjuk a nagyon vékonyra vágott felvágottat (bármi jó hozzá), és a reszelt sajtból is egy kicsit. Feltekerjük és félbevágjuk.
  4. Egy kisebb tepsit kivajazunk és belehelyezzük őket egymás mellé, majd egymásra, ha elfogy a sor:)
  5. Felmelegítjük a vajat, beleszórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk és felöntjük a tejjel, szórunk bele szerecsendió, sót, borsot ízlés szerint, és hopp kész a besamel:)
  6. Ezzel nyakonöntjük a palikat és még megszórjuk reszelt sajttal! Ahogy megpirul a sajt, kész is:) 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 260
elküldve: 19
receptkönyvben: 487
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

kripili

Mióta szakács: 2012.10.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos sonkás rakott palacsinta, rakott palacsinta, töltött-rakott sós palacsinta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

glarion
glarion Fri, 2013-07-12 20:37

Elkészítettem tegnap ezt a receptet, és nagyon szépre és finomra sikerült. :) Köszi érte!

Virágh Bea
Virágh Bea Wed, 2012-10-17 10:38

Ez valami gyönyörű! Egyszerűnek tűnik, és finomnak is, de nagyon szép, az tuti. :)

Noncsi1665
Noncsi1665 Wed, 2012-10-10 07:45

Nagyon finom lett:) Páromnak is ízlett! köszi a receptet, többször elkészítem majd a családnak:)

Moncsycsy
Moncsycsy Tue, 2012-10-09 09:29

Ma este ez lesz a vacsora! Mikor a páromnak elmondtam a receptet, csak úgy csorgott a nyála :)

FMarcsi91
FMarcsi91 Mon, 2012-10-08 18:05

nagyon guszta a recepted,biztos hogy kipróbálom. szép napot neked!

627
finomliszt 12 csapott ek
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.4 dl
1 tk
tej 400 ml
sonka 15 dkg
tömlős krémsajt 100 g
sajt 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 2 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint