Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta kinguci konyhájából

Rakott tészta kinguci konyhájából
Rakott tészta kinguci konyhájából
115 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom. Annak idején nagymamám csinált hasonlót, és abból fejlődött ki ez a recept, akkor még nem voltak felkapva az olyanok, hogy lasagne. Így mi ezt ettük különféleképpen.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Volt olyan, hogy sok felvágott vagy virsli volt otthon nagymamámnál vagy otthon anyunál, és abból csinálták meg. Olcsóbb és ugyanolyan finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst pörköltnek megfőzzük. (Ha újonc valaki esetleg: kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd levesszük a tűzről, és őrölt paprikát beletesszük, átkeverjük, és mehet vissza, erre jöhet a husi, ha egy kicsit átpirult, már szép színe van, felöntjük vízzel addig, hogy ellepje, megfűszerezzük ízlés szerint, és kb. fél óra-óra alatt megfőzzük.)
  2. Feltesszük a vizet a tésztának forrni, ha felforrt, megfőzzük.
  3. Ha kész a tészta és a pörkölt, előveszünk egy tepsit (legyen viszonylag magas a fala). És elkezdjük pakolgatni. Elsőnek a tészta egy része, aztán a pörkölt egy része, majd tejföl, ha már fogyóban van, az utolsó résznél tészta-hús-tészta és a tejföl (azért nem írom, hogy hány réteg, mert függ a tepsitől is). Irány a sütő.
  4. Kb. 45 perc múlva kész, kivesszük megszórjuk a 10 dkg lereszelt sajttal, és még öt percre visszatesszük. Kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 861
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos tésztarakottas, tejfölös rakott tészta darált hússal, rakott tészta pörkölt alapból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-15 20:49

Igen, igaz, ez volt és ez a mi magyar lasagne megoldásunk, és nagyon finom, kicsit mindenki saját szájízre kombinálja, - köszi szépen, hasonló mód készítem én is,de így is kipróbálom. :-)
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

504
darált sertéshús 0.5 kg
szarvacska tészta 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 450 g
sajt 10 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
ételízesítő 1 csipet
majoranna 1 csipet
kakukkfű 1 csipet
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 kk
fokhagyma 1 gerezd