Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta zöldséges-sajtosan

Rakott tészta zöldséges-sajtosan
Rakott tészta zöldséges-sajtosan
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldségdömping tésztával, ami ráadásul nem is hízlal! Hát ki akarhat ennél többet?:) Én egyszerűen imádom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A penne tésztát kifőzzük.
  2. A kelkáposztát és a karfiolt megfőzzük.
  3. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát.
  4. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a leszűrt zöldbabot.
  5. Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. 4-5 percig együtt sütjük.
  6. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a zöldbabos tésztát letesszük alulra. Erre rátesszük a karfiolt, majd a káposztaleveleket elosztjuk rajta.
  7. A kefírt kikeverjük a sajttal és a metélőhagymával, és leöntjük vele a tetejét. Megsütjük, míg szép színe nem lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta update módra, zöldséges tészta, kefíres-sajtos tészta zöldségekkel, rakott tészta zöldséggel és sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
penne 250 g
kelkáposzta 1 közepes fej
karfiol 1 közepes fej
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldbab 350 g
napraforgó olaj 1.5 ek
kefir 300 g
sajt 10 dkg
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál