Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tojásos - nokedlis lecsó

Rakott tojásos - nokedlis lecsó
Rakott tojásos - nokedlis lecsó
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha a régi receptet is lehet újjávarázsolni. Mint a hagyományos lecsót nokedlival.:-)) És néha jó, ha az ember legalább egy olyan újságról nem mond le, amit általában előfizetőként megvett eddig. Vidék Íze. Ez az a lap.:-)) Az én változtatásaim benne: lilahagyma a vörös helyett,  a fokhagyma,  a cukkini, a zellerzöldje, a virslit nem külön sütöttem ki, hanem bevagdosva a tetejére tettem, és az összesülés alatt lett készre sütve a lecsóval együtt. A jénait sem vajaztam ki.:-)))) Nagyon jól nézett ki, nagyon finom volt az íze, gyorsan elkészült, és finom ebédet varázsoltam az asztalra. Aki szereti, tegyen bele erőspaprikát:-)) Én nem tettem:-)) Végül is az összidő, ami alatt elkészül, 60 perc. 1 adag: 780 kcal Nagyon rég volt, hogy annyi saját zöldpaprika és paradicsom lett a kertünkben a palántákon, hogy egyszerre érjenek be, és lecsót készíthessek. Hát, most szerencsésen úszunk bennük, paprikában és paradicsomban...:-)) A virslik az eredeti receptben is benne voltak!!! :-)))
 

hozzávalók / 4 adag

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

ajánlat

Aki szeretné, tálalja még reszelt sajttal, friss tejföllel, finom friss szeletelt kenyérrel.:-)) Férjem szerint finom bor, sőt ha a nyaralás alatt készül el, egy jó pohár hideg sör:-))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a vöröshagymát, fokhagymát, mindkét zöldfűszert finomra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomok héját lehúzzuk (akár forró vízbe mártás után), és felkockázzuk, a cukkinivel és a szalonnával együtt.
  3. Lábasban a szalonnát töpörtyűre sütjük, majd beletesszük a kétféle hagymát, fedő alatt kicsit pároljuk együtt, és beletesszük a házi őrölt pirospaprikát. Levesszük a tűzről, beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, cukkinit, zellerzöldet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fedő alatt, takarék lángon megfőzzük, (víz nem kell alá, mert minden enged ki magából egy kicsit).
  4. Tálban elkészítjük a galuska tésztáját, liszt, tojás, só, víz, és jól eldolgozzuk.
  5. A szószhoz egy tálban a tojást a tejszínnel, kevés sóval és pici borssal felverjük, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és jól elkeverjük, beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. Vizet teszünk fel forrni a galuskának, teszünk bele kevés olajat és sót, majd a forrásban lévő vízbe galuskaszaggatón a galuskát kiszaggatjuk, leszűrjük, tálba szedjük.
  7. Ha puha, és ízre is finom a lecsó, akkor egy jénait kivajazunk, a lecsó felét beletesszük az aljára, erre jön a petrezselymes tejszínes-sajttal összekevert, kifőtt nokedli, erre pedig a lecsó másik fele, elsimítjuk a tetejét, majd leszórjuk a maradék trappista sajttal (lehet másfajta is).
  8. Sütőben összesütjük.
  9. Ezalatt a kevés, de forró olajon, serpenyőben a bevagdosott virsliket kisütjük.
  10. Ha kész az összesütése a lecsónak, a tetejére téve a virsliket, petrezselyemzölddel és felkarikázott zöldpaprikával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 493
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott lecsós - nokedli, rakott tejszínes - nokedlis lecsó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-08-13 23:03

Kedves Bató Edit!
Köszönöm szépen, és én is ezen a véleményen voltam, de ez a recept újra megerősítette:-))
Nem kell a flanc, nem kell az extraság, (néha igen, persze! ) , ez így a jó:-))
Remélem, ízleni fog Nektek is:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-08-13 20:22

Hú Évikém, ez aztán mennyei! Csak nyeltem nagyokat, miközben olvastam a receptet :)))
És megint beigazolódott, hogy az egyszerű, friss (házi!!) alapanyagokból lehet a legfinomabb ételeket elkészíteni. Valamelyik nap biztos hogy ez lesz az ebédünk!
Köszönet érte! :))
Edit

1476
fokhagyma 1 gerezd
cukkini 1 kis db
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 3 kis fej
fűszerpaprika 3 ek
zöldpaprika 50 dkg
paradicsom 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
tojás 4 db
habtejszín 1 dl
1 csipet
bors 2 csipet
trappista sajt 30 dkg
virsli 280 g
vaj 1 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
3 csipet
bors 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
zöldpaprika 1 közepes db
petrezselyem 2 ek