Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tök 2. -gombával

Rakott tök 2. -gombával
Rakott tök 2. -gombával
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tök jó variáció tökre, az otthon levő alapanyagaimból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Sok zöldfűszert tegyünk bele!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérszeleteket megpirítjuk.
  2. A tököt és a hagymát felkarikázzuk, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. A felaprított zöldfűszereket, a sót és a borsot a tejfölbe keverjük.
  4. Egy kiolajozott jénaiba rakosgatjuk rétegenként a következőket: kenyérszeletek, tök, gomba, hagyma, tejföl, reszelt sajt, majd ismételjük még egyszer a rétegezést.
  5. Forró sütőben sütjük, amíg a teteje megpirul. Sok levet fog engedni, de a benne lévő pirítós felszívja.
  6. Langyosan tálaljuk, egyébként hidegen is finom.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 024
elküldve: 4
receptkönyvben: 225
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tök gombával és barna kenyérrel, vega rakott tök, rakott tök hús nélkül

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

779
közönséges tök 1 kis db
gomba 30 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
tejföl 4 dl
edami sajt 25 dkg
kenyér 8 szelet
petrezselyem 1 csokor
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint