Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tökös lecsó

Rakott tökös lecsó
Rakott tökös lecsó
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan vége a jó időnek, így sajnos a spárgatök szezonnak is a végén járunk. Nagyon szeretjük a töltött tököt másként, így még a nyáron utoljára elkészítettem. Tököt túl sokat vettem, így megmaradt egy, tisztítva 60 dkg-os darab. Ezért a maradék felhasználása jegyében elkészítettem ezt a roppant egyszerű és ízletes ételt. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 87 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk 1-2 cm-es kockákra. A tarját ledaráljuk. A paprikát, paradicsomot, vöröshagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk (nem kell nagyon apróra), a paprikát, paradicsomot feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A rizst megmossuk.
  2. 30 dkg tejfölt összekeverünk pirospaprikával és fekete borssal, és megsózzuk. Hozzákeverjük a darált füstölt tarját és a megmosott rizst.
  3. Egy edénybe a darabolt tököt, paprikát, paradicsomot, hagymát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
  4. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. Az összekevert zöldségeink felét belerendezzük a tepsibe, majd rásimítjuk a tarjás-rizses masszát. Erre rátesszük a maradék zöldségeket. A tetejét enyhén sózott 15 dkg tejföllel megkenjük. A kolbászkarikákat a tetejére rendezzük.
  5. Alufóliával lefedve 210 fokon 50-55 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és további kb. 10-12 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk ezt a nyárias, finom egytálételt. Kínálhatunk mellé friss kenyeret.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 305
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott lecsós tök, rakott kolbászos lecsó tökkel, tejfölös lecsó kolbásszal és tökkel rakva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
spárgatök 60 dkg
tv paprika 3 közepes db
paradicsom 5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt tarja 15 dkg
rizs 10 dkg
gyulai kolbász 10 dkg
tejföl 45 dkg
fűszerpaprika 5 g
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kókuszzsír 1 ek