Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából

Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából
Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsinta melegen a legfinomabb, erre jó módszer a rakott palacsinta készítése. Így még az ebéd végén is garantáltan forró palacsintákat kínálhatunk.

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba beleütjük a 3 egész tojást.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, a lisztet és 1 bögre tejet. Fakanállal sűrű, csomómentes tésztát keverünk. Csak akkor öntjük hozzá a többi tejet, ha a tésztánk már csomómentes.
  3. Végül az étolajat is hozzákeverjük. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor egy kevés tejjel még hígíthatjuk.
  4. A palacsintasütőbe 1 ek étolajat teszünk, és ha már szinte füstöl, beleöntjük az első szedőkanálnyi palacsintát. Mindkét oldalát megsütjük. A következő palacsintáknál már nem kell étolaj a palacsintasütőbe, nem fognak leragadni.
  5. A kisült palacsintákat tartsuk fedő alatt, amíg a többi is elkészül.
  6. A palacsinták kétharmadát túróval töltjük és rakott palacsintát készítünk belőle, a maradék palacsintákat pedig megtölthetjük hagyományos módon lekvárral, Nutellával stb.
  7. A túrót áttörjük krumplitörővel vagy villával, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a mazsolát. (Ha van otthon citrom, akkor citromhéjjal is ízesíthetjük.)
  8. A palacsintákat úgy töltjük meg, hogy 1 ek-nyi tölteléket teszünk a palacsintába, a két szélét ráhajtjuk, és lazán feltekerjük. Így a két vége is zárt lesz a palacsintáknak. 
  9. Kivajazott tálba vagy tepsibe rakjuk a tekercseket.
  10. Megkenjük a tejfölös öntettel, ami tejfölből, porcukorból, vaníliás cukorból és tojássárgájából egyszerű keveréssel készül, majd előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a tejfölös öntet kicsit megpirul. Ez kb. 20 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 53 116
elküldve: 10
receptkönyvben: 232
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott túrós palacsinta tejfölös öntettel, rakott palacsinta, édes palacsintarakottas túrósan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-10-16 09:49

Nagyon guszta, és így finom a rakott palacsinta.:-O
Bár én egyet kihagyok, a mazsolát, mivel a család nem szereti.
Köszönöm.:-O

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2012-10-16 14:14

Kedves Éva!
Nagyon szívesen! A mazsola kihagyásával is nagyon finom a végeredmény, nem baj, ha mazsola nélkül készül a töltelék. :)
Kata

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-10-16 02:52

Kedves Bjkata! Ahogy ezt a receptet olvasom, szinte az egesz pontosan ugy keszul ahogy en szoktam a turos palacsintat kesziteni. Szerintem is igy a legjobb es a legfinomabb. En is az olajat a tesztaba ontom es csak az elsonel olajozom meg a sutot. Igy nagyon gyorsan megy a sutes, es en is megsutom a toltes utan, ugy hogy meg jo meleg amikor asztalra kerul. Bocs, hogy ennyit irkalok, de meg lepett, hogy mas valaki is ugy gondolkodik ezirant mint en. A tobbi recepted is tetszik. Udv. Veronika

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2012-10-16 14:24

Kedves Veronika!
Örömmel olvastam, hogy Nálatok is hasonlóan készül a palacsinta. Szerintem is nagyon fontos, hogy forrón kerüljön az étel az asztalra, ezért ha csak egyszerű palacsintát sütök, akkor az előre megkevert tésztából csak akkor kezdem el sütni a palacsintákat, amikor a leves már elfogyott. Így sorban mindenki megkapja, és ízlés szerint megtölti a palacsintáit. Szerencsére van két palacsintasütőm, így egyszerre kettőt is meg tudok sütni, ezért mindenki gyorsan megkapja az adagját.
Köszönöm a dicsérő szavakat, nagyon jól estek! :)
Kata

Kicsi T.
Kicsi T. Sat, 2012-10-13 15:52

Kedves Bjkata !
Az elkészítés leírásánál kimaradt a liszt :)
Mikor tegyem bele ?

998
finomliszt 45 dkg
tojás 3 db
tej 1 l
cukor 1 ek
1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tehéntúró 30 dkg
tejföl 3 ek
porcukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 5 dkg
citromhéj 2 teáskanál
tejföl 4 ek
porcukor 1 ek
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag