Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zeller

Rakott zeller
Rakott zeller
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiiktattam az étrendemből a burgonyát és a rizst, és alternatív megoldásokat kerestem ezek helyettesítésére. Köreteket minden gond nélkül tudok készíteni, viszont egy jó rakott krumpli íze már hiányzott. :) Ezért kitaláltam, hogy ha már a sült krumpli helyett sült zellert tudok készíteni, akkor miért ne próbáljam ki ugyanilyen analógián a rakott krumplinál is. :) Az íze isteni szerintem, visszaadja a rakott krumpli teljes ízvilágát nekem. :) Természetesen érezni, hogy zeller van benne krumpli helyett, de én szeretem a zeller ízét is. Másfelől pedig a zeller nagyon egészséges zöldség. Jó szívvel ajánlom a receptet mindenkinek! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szeret kísérletezgetni a konyhában, próbálja ki. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a zellereket, és negyedre vágjuk nagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. (Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába.)
  2. Megfőzzük a tojásokat, és tojásszeletelővel feldaraboljuk karikára, majd a kolbászokat is közepes vastagságú szeletekre vágjuk fel.
  3. Egy tepsiben (az enyém 30x20 cm-es) szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket: először zellerszeletek, amiket megsózunk, majd tojás, rá a kolbász és a tetejére zeller, amit szintén megsózunk.
  4. Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 534
elküldve: 6
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Stardust

Mióta szakács: 2013.01.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott zeller - avagy a rakott krumpli utáni vágy krumpli nélkül, rakott zeller kolbásszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-03-20 10:01

Mi nem szerettük a zeller ízét, illatát, de itt a múltkor találtam egy olyan krémlevest, amit megcsináltam. Nagyon ízlett mindkettőnknek! A maradékot pedig megcsináltam sült zellernek, ami szintén ízlett. Ezzel a hozzászólásommal bátorítani szeretnék mindenkit, hogy érdemes kipróbálni ezt a rakottat is! Köszi a receptet! További jó főzőcskézést kívánok szeretettel!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-20 08:43

szerintem guszta és finom, igaz: másabb íze van a zellernek, igen jellegzetes,- bár sokkal finomabb szerintem, mint a paszternák, az nekem sokkal erősebb, - és aki azt nem szereti, akkor a rakott vagy töltött, rántott elkészítési mód is csődbe jut,....pedig tényleg finom és egészséges, én vegyesen már csináltam, és úgy finom, a család elfogadta, sőt tepsis mód is készítettem, felváltva burgonyával,...de a felezést nem tudtam kihagyni, azért gondolom, úgy is tettem valamit az egészségünkért. :)

a recept tetszik, részemről köszönöm.:)
Éva-Anyóca

Stardust
Stardust / Stardust Wed, 2013-03-20 09:30

Köszönöm Éva! :) Remélem ízleni fog ilyen változatban is, ha elkészíted! :) Én imádom a zellert mindenhogy. Sütve is nagyon finom :)
Legyen szép napod! :)
Kata (Stardust)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 13:36

Kedves Stardust-Kata!

Köszönöm szépen, a levesekbe, hús, vagy csont, tyúk, bármilyen, mindig teszek zellergumót, még apróra vágva a sima zöldséglevesbe is,...tényleg szeretjük.
A rakott és tepsis változat eddig burgonyával ment, és én is készítettem krémlevesnek, igaz, abba is volt burgonya kevés..:)
Nekifogok, és készítek, csak így,- ha ízlik, több zellerpalántát fogok venni :D

/ Paszternák is finom, de az nekem, nekünk sokkalta erősebb ízvilág, mint a zeller, abból mindig csak egy szállal merek a jó sok húst tartalmazó levesbe tenni, annyira jellegzetes az íze és illata. /

De mindig mindent ki kell próbálni, igazad van,... akkor tudjuk meg, hogy mi a finom. :)
Na és az egészséges zöldségek és gyümölcsök , ezáltal ételek sem utolsó szempontok. :)

Remélem, ez a télutó makacskodás, alább fog hagyni, - mert nem szeretnék hóban fürdeni Húsvétkor, hanem illatos kölnivel, ha már locsolnak,- napfényes, jó langyos tavaszi levegőjű időben.. :)

Szép napot kívánok Neked is!

Éva-Anyóca

499
zeller 3 közepes db
tojás 5 db
kolbász 15 dkg
tejföl 175 g
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint