Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldség szalonnával

Rakott zöldség szalonnával
Rakott zöldség szalonnával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan vendégeket vártam, akik komolyan vették a nagyböjtöt. Mivel a húst kihagytam belőle, a szalonnát megbocsátották. Nagyon látványos, finom vacsora lett belőle. Gondolom, más zöldségféléket is lehet beletenni - nekem ezek voltak a hűtőmben.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, felaprózzuk. Mélyhűtött zöldségeket is használhatunk.
  2. Párolóedényben puhára pároljuk a hagyma kivételével a zöldségeket. Ha nincs párolóedényünk, sós vízben főzzük puhára.
  3. Egy tűzálló tál aljára fektetjük a húsos szalonna szeleteket, rá a durvára vágott hagymát. Rápúpozzuk a puhára főtt zöldségeket.
  4. A tejfölt a tetejére simítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 022
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnával rakott zöldség, sajtos-tejfölös rakott zöldség

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kcico
kcico Mon, 2013-04-01 14:27

Csak annyit fűznék hozzá, hogy ha nincs párolóedény, akkor se főzzük a zöldséget! Pici víz alá az edényben, vagy ha jó jeges mirelit az is szinte elég ami kiolvad.Viszont ha pl rakott káposztát csinálok, a káposzta főzővízéből megy a raguba/pörköltbe, hogy ne menjen kárba hisz benne van a káposzta íze/vitaminjai is.

556
zöldborsó 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
kelbimbó 10 dkg
sárgarépa 2 nagy db
burgonya 1 db
bacon 10 dkg
tejföl 450 g
sajt 10 dkg