Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ráktészta

Ráktészta
Ráktészta
12 perc / előkészület: 5 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ráktészta avagy garnéla tésztával.Szüleimtől származik ez a recept, ők gyakran készítik spagetti vagy farfalle (masni)tésztával, én most egy kínai tésztával készítettem, aminek 3 perc a főzési ideje. Amennyiben másfajta tésztával készül, a főzési idő módosulni fog, ezt érdemes belekalkulálni.
 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, megfőzzük.
  2. Közben a rákot meleg vízzel leöblítjük( ennyi elég is a felolvasztásához), majd felhevített szezámolajon kb. 1 percig sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, illatozni hagyjuk.
  3. A kifőtt tésztát a rákhoz adjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a halolajjal, megszórjuk őrölt chilivel, aprított petrezselyemmel, az egészet áthevítjük, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 37 123
elküldve: 5
receptkönyvben: 533
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnéla tésztával,tészta rákkal, fokhagymás-szójaszószos tészta

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mynea
Mynea Mon, 2018-12-10 19:07

Ez valami isteni! Köszönöm szépen a receptet! :)

laci2
laci2 Wed, 2013-02-27 19:57

Nem lesz ez egy kicsit sótlan? Se a tészta vizébe, se a többi dologhoz nem teszel egy pici sót se. Legalábbis nem írod.

Naiasz
Naiasz Sun, 2014-09-14 21:34

Gondolom már nem aktuális a kérdés, de a szójaszósz sós, feltételezem ezért nem szerepel sózás a receptben. A többi ízlés kérdése, hogy kíván-e még hozzá több sót az ember vagy sem. :)
Nekem nagyon tetszik a recept, egyszer muszáj lesz sort kerítenem rá. :)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sat, 2011-01-22 15:08

Szia Zuzu, ma ez volt az ebéd, nagyon gyors, egyszerű, finom és egészségesen elkészíthető. Tökéletesen beleillik a Receptműves filozófiába :-))) Köszi, szép napot, Memi

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-01-25 21:22

Kedves Memi!
Jó hallani(olvasni),hogy nem csak nálunk sikeres ez az egyszerű recept:)További jó sütést-főzést!
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-21 16:17

Egyetértek Zuzuval!A szójaszósszal készült ételek nagyon finomak.Ha egyszer kipróbálod utána már mindig lesz otthon szójaszószod.

Szikra89
Szikra / Szikra89 Sat, 2010-08-21 10:52

Szia Zuzu!
Imádom a kínai ételeket. Viszont itthon nem merem kipróbálni őket. Töredelmesen bevallom: félek a szójaszósz használatától:D. Te mennyit szoktál rá rakni?

Előre is köszönöm a választ:)

Szikra

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-08-21 16:13

Kedves Szikra89!
Bátran vegyél és használj szójaszószt,igy megfosztod magad rengeteg recepttől.
Egy adag tésztára kb 3 evőkanállal szoktam rakni,kóstold meg igy,és ha nem elég intenziv neked az ize,tegyél még rá.Sok sikert!:)
üdv:Zuzu

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-08-21 10:17

Már megint egy szuper fotó, szuper recept! Én valami hasonlót készültem/készülök feltenni, csak az olaszos (semmi szójaszósz és ilyenek) és eddig eszebme se jutott volna, milyen lehet kínai stíéusban....feltétlen ki fogom próbálni!
Üdv, Juci

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-08-21 16:07

Köszi,Juci!
Látod,én pedig még olaszosan nem nagyon próbáltam,de kiváncsian várom a receptedet:)
üdv:Zuzu

821
tészta 12 dkg
garnéla 12 dkg
szezámolaj 2 ek
halolaj 1 ek
szójaszósz 3 ek
petrezselyem 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
chili 0 ízlés szerint