Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántásos galuska

Rántásos galuska
Rántásos galuska
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól tanultam ezt az egyszerű receptet.

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A galuska hozzávalóit összekeverjük.
  2. A rántáshoz a zsírt felhevítjük. Beletesszük a lisztet, sózzuk, és megpirítjuk. 
  3. Mikor a víz felforrt, beleszaggatjuk a galuskát. Mikor megfőtt, beletesszük a rántásba. Öszekeverjük, és salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

daragaluska, búzadarás nokedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pepecke
pepecke Fri, 2015-10-30 10:14

Gyerek koromban édesanyám mindig készített rántásos gombócot,de a rántással összekever kis gombócokra kristálycukrot szórtunk.Igazi kalória bomba.Mára az én gyermekeim is így szeretik cukorral!

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Tue, 2011-11-08 11:05

Kedves Viola1953!!!

Nálunk is szokott lenni rántásos gombóc, de nagyon ritkán! Ezért csinálunk inkább rántásos galuskát, az jobban elfogy!
Örülök hogy az én receptemre esett a választásod! Ha elkészítetted írd meg milyen lett, hogy ízlett!!
Üdv.: Alexandra!!

Viola1953
Viola1953 Mon, 2011-11-07 22:56

Kedves Alexandra!
Örömmel olvastam a receptedet, rántásos tésztaétellel még semmilyen oldalon nem találkoztam.
Nekem Édesanyám készített régen rántásos gombócot (krumpligombócból) és gombóclevest.
Egyszerűen odáig voltunk érte. A Te receptedet is ki fogom próbálni, biztosan ízleni fog.
Üdvözlettel: Ágnes

evacili
evacili Mon, 2012-11-05 12:05

Nekünk is szokott Édesanyám csinálni rántásos apró gombócot és gombóclevest, de Ő a rántásba pici paprikát is tett. Próbáljátok ki, mi nagyon szerettük így.

900
finomliszt 30 dkg
búzadara 50 g
tojás 4 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint