Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántásos krémes csirkeleves

Rántásos krémes csirkeleves
Rántásos krémes csirkeleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban szárnyas alaplét készítettem, a levesben főtt hús egy részét használtam fel ehhez leveshez, amely egy egyszerű, gyors és nagyon finom krémes leves.

hozzávalók / 4 adag

A rántáshoz:

A leveshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a rántást. A vajat az olajjal felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés közben aranysárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert szeletekre vágjuk.
  3. A vajat az olajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a provence-i fűszerkeveréket és a babérlevelet. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a rántást, a levest, tejet és a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük.
  4. A csirkecombokat lebőrözzük, majd kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, és további 10 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
sárgarépa 3 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
provence-i fűszerkeverék 1 ek
szárnyas alaplé 500 ml
tej 200 ml
habtejszín 200 ml
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
sajt 25 g