Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott csibemell másként

Rántott csibemell másként
Rántott csibemell másként
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki nem szeretné a klasszikus rántott húst? Én bizony nagyon, még akkor is, ha "egészségtelen"!  Iparkodtam mindig úgy elkészíteni, hogy mindenkinek megfeleljen, ezért nálunk a tepsis rántott hús a menő, lehet hogy idáig?? Ezt a receptet egy szlovák oldalon találtam. Elolvastam a hozzászólásokat, és gondoltam, kipróbálom. Csak ajánlani tudom, mert nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én kicsontozott felsőcombokból készítettem. Sokkal finomabb, mert zaftosabb a hús. Az eredeti receptben mellfilé szerepel. Legközelebb disznóhúsból készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellfilét vágjuk 2 részre, így 2 darabból 4 szelet húst kapunk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk. Nem klopfoljuk ki!
  3. Először lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Mielőtt sütni kezdjük, tegyünk fel vizet egy kisebb lábasba forrni, ugyanis ebbe fogjuk még forrón belemártani a rántott húst. Sisteregnie kell a vízben!
  4. Forró olajban kisütjük. Amint megsültek a húsok, mártsuk a lobogó vízbe pár másodpercre, a vizet csöpögtessük le róla.
  5. Ízlés szerinti körettel tálaljuk (én finom friss házi kenyérrel). Egyszerűen fenséges volt!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 470
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell, olajban sült rántott csirkemell, forró vízbe mártott rántott csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2014-02-19 23:28

Süss-főzz tedd fel és mutasd meg,hogy te mit tudsz!
Nekem ,ha valamilyen recept nem tetszik, egyszerűen tovább lépek!

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2014-02-20 23:40

Eddig azt hittem, a hülyegyerek is tud rántott húst sütni. Hát lehet,h tévedtem.

piakistvanne
piakistvanne Tue, 2014-02-18 20:09

Kb. 18-20 éve egy idős néni mondta hogy próbáljam ki így a rántott szeletet, bármilyen húsból jó,annyi különbséggel hogy nem forró vizet mondott hanem hideget és abba mártsuk amint kivesszük az olajból.Nagyon finom szaftos húst kapunk,igaz nem roppanós,de isteni az biztos és nem szárad ki később se.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-02-18 23:01

Forró vízben pedig ropogós marad, csak nem annyira száraz,mint az eredeti. Ajánlani tudom!

546
csirkemell filé 2 db
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l