Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott hortobágyi palacsinta 2.

Rántott hortobágyi palacsinta 2.
Rántott hortobágyi palacsinta 2.
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam, bár ő, miután kész a töltelék, le szokta az egészet darálni. Úgy pépesebb, és könnyebben betölthető. Férjem kérésére én nem darálom, ő így jobban szereti, és mellesleg kevesebb így vele a dolog is. Édesanyám morzsadarával panírozta, én viszont mostanában mindent kukoricapehellyel panírozok. Lehet morzsolva használni (egy zacskóba tenni, és sodrófával vagy klopfolóval morzsává törni), de én kézzel kicsit elmorzsolom, mert úgy szerintem finom ropogós, én úgy szeretem.
Nagyon ajánlom abban az esetben, ha kevés húsból akarsz finom, kiadós ebédet.  Nem épp fogyúkúrás! :D

hozzávalók / 4 adag

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

ajánlat

Mivel nagyon kiadós, én salátát szoktam mellé felkínálni, de bármilyen körettel finom. Joghurttal vagy kefírrel cspegtetve nagyon finom, de lehet joghurtot mustárral is kikeverni, azzal csepegtetni. Legközelebb a töltésnél lehet egy szelet sajtot is bele fogok tölteni, szerintem nem tudja elrontani.
Én mindig négyszeres mennyiségű palacsintát sütök, és a tölteléket is dupla mennységben fél kiló darált húsból készítem.
Így a sima, sós palacsinták felét mélyhűtőbe rakom, a következő alkalomra tartogatom, és a már töltött palacsinták felét pedig  panírozatlanul a hűtőbe, és másnapra is van ebéd. Természetesen frissen panírozva a legfinomabb, de kihűlve sem rossz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy botmixerrel összedolgozzuk a sima palacsintához a hozzávalókat, és palacsintákat sütünk. Kb. 8 db jön ki ebből a mennyiségből.
  2. A töltelék elkészítése: olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, fehéredésig sütjük, majd felengedjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával ízlés szerint.
  3. Folyton kevergetve, lassú tűzön pároljuk, míg le nem párolog róla a víz. Akkor jöhet bele a tejföl, és azzal is rottyantunk rajta egyet.
  4. A tölteléket a hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon, és ne folyon ki a palacsintából.
  5. Megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepében négyzet alakú vékony kupacot teszünk a töltelékből, és ráhajtjuk a palacsinta széleit. Így egy négyzet alakú palacsintát kapunk.
  6. Ezeket egymásra tesszük, hogy ki ne bomoljanak, és mikor mindet megtöltöttük, elkezdhetjük a panírozást.
  7. Panírozás: lisztbe forgatjuk a palacsintát, majd tojásba, végül darált kukoricapehely-morzsába vagy zsemlemorzsába. Kisütjük mindkét oldalát bő olajban.
  8. Háztartási papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Joghurttal, kefírrel meglocsolhatjuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 25 426
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Visky Orsi

Mióta szakács: 2011.05.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta panírban, bundás hortobágyi palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alfaniki
alfaniki Tue, 2012-03-06 16:07

Nagyon vastag lett az első palacsintám,ezért majd 2dl tejjel higitottam még.. 9 nagy palacsintám lett,kisütöttem belöle 5 db-ot nagyon finom lett :) valóban laktató kaja,így a maradék 4 et le is fagyasztom,máskorra.. mivel nekem csirkemell volt kb.40 dkg abbol készitettem el,és a végén botmixerrel össze turmixoltam... Köszi a receptet,ízlett nagyon ;)

Visky Orsi
Visky Orsi / Visky Orsi Sat, 2011-05-28 13:54

Köszi, jól esik a hozzászólásod! Ez az első recept amit feltettem, gondoltam ezt tényleg érdemes megosztani.

almamag
almamag Fri, 2011-05-27 13:34

Ez nagyon finom! Én is mindig így csinálom. A családom egyik kedvence. :-) Örülök, hogy feltetted ezt a receptet..... További jó sütést-főzést!

1604
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 4 dl
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
darált sertéshús 25 dkg
tejföl 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 4 dl