Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott krumplis tészta

Rántott krumplis tészta
Rántott krumplis tészta
87 perc / előkészület: 40 perc főzés: 35 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hagyományos, szokásos, finom hétköznapi étel , teljesen más megvilágításban látva, és elkészítve.

Bundában :-)))))))

És nem úszott a lakás az olajszagban, mert a sütőpapíros változatot készítettem, kívülről ropogós, belülről finom puha maradt. Az olajban kisütés módja  is elő fog kerülni.:-)

Majd tavasszal, ha már lehet szellőztetni.:-)

Ennyi a történet.

hozzávalók / 5 adag

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Sok tejföl, paradicsom, sajt. Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjastól feltesszük főni, ebben a vízben is hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  2. Nagy lábasban az olajon a felkockázott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a majorannát, az őrölt borsot, a finomra vágott petrezselymet.
  3. Sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  4. A felkockázott burgonyát belekeverjük a hagymás alapba, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztát is.
  5. Beleütjük a felvert nyers tojásokat és a lisztet, annyit, hogy egynemű masszát kapjunk, formázni tudjuk.
  6. Kézzel golyókat formázunk, vagy két kanállal formázva lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, és amikor mind megvan, bő zsírban vagy olajban kisütjük, kb. 6-8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
  7. Ha szeretnénk, tepsibe teszünk sütőpapírt, aminek tetejére, szépen egymás mellé téve a begyújtott sütőben, aranybarnára sütjük, ez is kb. 12-14 perc, a többi adag már hamarabb kész van, mert bemelegszik a sütő!
  8. Tálaljuk tejföllel, paradicsommal, sajttal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 060
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kirántott burgonyás tészta, burgonyás tésztagombóc rántva, tepsiben sült burgonyás tésztagombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-08-29 20:13

Kedves felkelonap !

Köszönöm szépen. :)

Remélem sikerül és ízleni fog, kissé macerás gombócozni, bundázni, de megéri.....
Muszáj, ha finom és lakató ételre áhítozik a család, de se a bonyolult se a drága alapanyag nem jöhet... kicsit ötletelek, hol sikeresen, hol nem.
Ezt nagyon szereti a család. :)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

felkelonap
felkelonap Fri, 2014-08-29 10:34

Nagyon guszta! Gratulálok nagyon leleményes vagy :-) Holnap kipróbáljuk, köszönöm!

1680
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
2 kávéskanál
fűszerpaprika 3 ek
burgonya 10 közepes db
tészta 500 g
majoranna 2 tk
petrezselyem 1 csokor
tojás 4 db
finomliszt 11 evőkanál
négyszínű bors 2 kávéskanál
tojás 6 db
1 csipet
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 4 dl