Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott nyúl

Rántott nyúl
Rántott nyúl
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak pörköltet lehet készíteni a nyúlból! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem gyenge, fiatal nyúllal dolgozunk, akkor 2-3 órán át sós tejben áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük, és letöröljük róla a tejet, végül bepanírozzuk és kisütjük.
Vadnyúlból is elkészíthető. Ekkor megbolondíthatjuk egy kis bors hozzáadásával.  A besózáskor borssal is megszórjuk a nyulat, és így panírozzuk.
Köretnek bármit készíthetünk (krumplipüré, zöldségköret, rizs), illetve tartármártást is adhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feldarabolt, tisztított nyulat besózzuk, és állni hagyjuk 30 percig.
  2. Szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). A tojásba só helyett ételízesítőt teszünk.
  3. Forró olajban, lassú tűzön pirosra sütjük .

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyúl rántva, sült nyúl, rántott nyúlszelet, fiatal nyúl rántva, panírozott nyúl

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsiki
Zsiki Tue, 2011-04-26 18:52

Háát, -ha 2-5 éves vadnyúlból csinálod, az tuti nem puhul meg, amíg a zsemlemorzsi megpirul rajta. Ha részeire bontod pláne. Egy nyúl elejének kell min 1 óra sütés is kellhet, fólia alatt.
Vadnyulat csontozd ki, vágd kissebb adagokra, pácold agyon olajos vagy vizes pácba (kb 3 nap) majd ezután van esély, hogy megpuhul rántva. Esetleg elő is főzheted, de akkor már olyan, mint a levesbe főtt hús rántva. (száraz) Vadászként egy pár mázsát elfogyasztottam már:)

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-04-26 19:37

Kedves Zsiki ! Igen igazad van. Mint írtam is a receptemnél fiatal nyúlról van szó, és ez vonatkozik a vadnyúlra is. Igaz ezt nem írtam külön. 2-5 éves házi nyulat sem lehet rántani. De az nagyon finom pörkölt alap:)) Üdv Edit

Sungolyo
Sungolyo Wed, 2011-04-13 13:01

Sziasztok,
Imadom a rantott nyuszit. Anyu nekilatott a nyultenyesztesnek a madarinfluenza kitoresekor. Evek ota nem (v)ettunk semmilyen bolti hust. Allitolag egeszsegesebb mint a pulyka. Meg a koleszterint is rendbeteszi. En a fiatal nyuszit is be szoktam aztatni egy kis fokhagymas tejbe. Nagyon finom es puha lesz tole.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-07-15 14:00

Akinek nem teszik az állati alapanyag az menjen vega oldalra és véletlen se ide:))szerintem:))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 09:04

Innen hiányolom a "szegény kis nyuszika, de szemetek vagytok, hogy lehet ilyet feltölteni" típusú hozzászólásokat.

1371
nyúlhús 1 kg
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 5 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl