Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott óriás pöfeteg csőben sült almával

Rántott óriás pöfeteg csőben sült almával
Rántott óriás pöfeteg csőben sült almával
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gombát csak rántani, bundázni vagy vajon kisütve érdemes elkészíteni, mivel könnyen szétfő. Evvel az almás körettel kitűnő párosítás.

hozzávalók / 4 adag

alma köret

rántott gomba

Szólj hozzá!

elkészítés

alma köret

  1. Az almákat megfelezzük, magházát eltávolítjuk, és fél centi vastagra felszeleteljük.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára elhelyezzük az alma szeleteket. Borsőrlővel rádaráljuk a szegfűszeget és szegfűborsot.
  3. A magokat durvára vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, majd az almára szórjuk.
  4. A tojás, tejszín és lereszelt sajt keverékével lelocsoljuk az egészet. Sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

rántott gomba

  1. A gombának lehúzzuk a héját, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és besózzuk.
  2. 10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott gomba alma körettel, rántott óriás gomba, rántott pöfeteg gomba csőben sült almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
alma 4 közepes db
vaj 2 dkg
mandula 2.5 dkg
dió 1 marék
sárgabarackmag 5 dkg
szegfűszeg 3 db
szegfűbors 1 g
főzőtejszín 3 dl
tojás 1 db
sajt 5 dkg
gomba 25 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 4 ek
0 ízlés szerint