Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

Rántott palacsinta Marzocco konyhájából
Rántott palacsinta Marzocco konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a rántott húst. A rántott gombát is. Meg mindent, ami rántott. A palacsintát meg pláne, de a szokásos darált húsos tölteléken túl is keressük a megoldásokat. Ez az egyik.

hozzávalók / 2 adag

A panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • 4 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta).
  2. A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed marék liszttel, felengedjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük.
  3. Ha a töltelék kihűlt, megkenjük a palacsintát, és feltekerjük: a jobb és bal oldalát középre hajtjuk, hogy fedjék egymást, majd alulról - ahogy engedi - feltekerjük ügyelve arra, hogy a szélei ne csússzanak szét.
  4. Bepanírozzuk (ez vacakolós, mert közben arra is ügyelni kell, hogy ne tekeredjen ki, és arra is, hogy mindenhova jusson az anyagokból). Forró olajban kisütjük (csak a panírnak kell megpirulnia, hiszen a többi alkotóelem már elkészült...).
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 189
össznézettség: 63 540
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 216
elkészítve: 66/75
Facebookon megjelent: 1

szakács

HajduImre

Mióta szakács: 2013.04.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás palacsinta, sonkás palacsinta panír bundában, bundázott sós palacsinta

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildobildo
ildobildo Wed, 2015-09-30 17:11

Nagyon finom lett! A feltekerés után egy órát hűtőbe tettem és így se esett szét panírozáskor. Köszönöm a receptet.

iduci
iduci Fri, 2014-05-02 20:21

Elkészült! Nagyon laktatós, és tényleg jó ötlet, hogy a szélét sajttal rögzítsd.

b-n
b-n Mon, 2013-11-04 16:21

Ismét egy remek recept! A panírozásnál nem fog szétesni, ha a széleknél megkened kinyomós sajttal és úgy tekered fel. Boci volt éppen itthon. Ez mától felkerült a "süssél még olyat, tudod..." listámra! Köszönöm a receptet!

Graham
HajduImre / Graham Sun, 2014-07-13 09:37

Kedves vagy, örülök neki. Ha legközelebb készítem, próbálom a sajtos cuccot. :)

ninca80
ninca80 Sat, 2013-09-28 13:02

Nálunk havonta 1x biztosan van rántott palacsinta mi is nagyon szeretjük, nagyon sokféleképpen készítettem már. A gyerekeim igazi palacsinta mániákusak, és sokszor csak 1 tojásból keverek ki és sütök nekik 10 db-ot, na ebből sokszor marad meg. Ezeket még langyosan mindig megtöltöm, (szalámi, kolbász, zöldségek, sajt mindig más..) és összehajtogatom, hűtőbe teszem. És másnap panírozom mert akkor sokkal könnyebb, nem csúszik szét.

anyuka54
anyuka54 Wed, 2013-06-05 10:58

Nagyon szeretjük a rántott palacsintát,de eddig csak húsos töltelékkel készítettem.
Ez jóval egyszerűbbnek tűnt és mint ma kiderült finomabb is.
Köszönöm a receptet.
Szép napot .Üdv:Kata