Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott patisszon cordon bleu módra

Rántott patisszon cordon bleu módra
Rántott patisszon cordon bleu módra
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a patisszon is az ismerősünktől származik. Már régen csináltam utoljára rántott patisszont, így most elkészítettem. Én főtt krumplival és kapros-joghurt mártással tálaltam. Nagyon finom fogás, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Azokat a patisszonszeleteket, amikhez már nem jutott sajt és sonka, azt simán bepanírozva sütöttem ki. Mondhatom, hogy pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patisszont meghámozzuk, magjait kikaparjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Picit besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. Azután leöntjük róla a levet, leitatjuk.
  3. A sajtot kis szeletekre vágjuk.
  4. A tojásokat beleütjük egy mélyebb tálba, picit sózzuk, és enyhén felverjük. Hozzátesszük a lisztet, és összekeverjük. A zsemlemorzsát is egy edénybe tesszük. Két darab patisszonszelet közé teszünk egy darabka sajtot, körbetekerjük a sonkaszelettel. Először a lisztes tojásban megforgatjuk alaposan, majd a zsemlemorzsában.
  5. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a rántott patisszonjainkat cordon bleu módra.
  6. Forrón tálaljuk krumplival vagy rizzsel és valamilyen mártással.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 844
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott patisszon sajttal és sonkával, sajttal töltött sonkába tekert rántott patisszon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2013-08-25 09:39

Kedves Tenger!
Köszönöm! Tudom, mert nekünk is tetszett, csak egy kicsit macerás, de megéri mert nagyon finom! Üdvözlettel:Kinga

958
patisszon 50 dkg
sonka 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 12 dkg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 16 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl