Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott patisszon remulád mártással

Rántott patisszon remulád mártással
Rántott patisszon remulád mártással
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeket a hamis pontypatkókat.

Patisszont ilyenkor, ősz elején még épp tudunk fogyasztani, és érdemes is kihasználni az alkalmat, és minél gyakrabban készíteni, mert utána jön az egyévnyi vágyakozás! Ehetjük magában, hidegen-melegen, körettel vagy mártogatóssal - mi most egy tartalmas, zöldfűszeres remuláddal találtuk. Az elkészítési idő töredéke alatt elfogyott mind, ami csak egyet jelenthet: irány patisszont vásárolni, mert ezt a receptet imádni fogjátok!

hozzávalók / 4 adag

Rántott patisszon

Remulád mártás

Sütőzsiradék

Rántott patisszon
Szólj hozzá!

elkészítés

Rántott patisszon

  1. A patisszont megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. (Akinek van más, bevált módszere a patisszonpucolásra, nyugodtan készítse úgy!)
  2. A szeleteket besózzuk, és hagyjuk 20-30 percet állni - ez azért szükséges, hogy a sónak legyen ideje megpuhítani a patisszon húsát. Egy kevés levet is fog engedni, ettől ne ijedjünk meg. Ez idő alatt elkészítjük a remuládot.
  3. A panírhoz külön tálakban előkészítjük a kukoricalisztet, a felvert tojásokat és a durvára darált panko morzsát. Egyesével bepanírozzuk a patisszon-szeleteket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk őket.
  4. Bő, előmelegített (forró) olajban aranybarnára sütjük a patisszonszeleteket. Amikor készek, papírtöltőre szedjük, és hagyjuk picit hűlni őket.
  5. A kész, behűtött remuláddal tálaljuk!

Remulád mártás

  1. Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz jó, enyhén darabos a mártás állaga.
  2. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 369
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1204 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott zöldség, bundázott patisszon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1204
patisszon 2 db
2 csipet
kukoricaliszt 200 g
tojás 4 db
panko 20 dkg
tejföl 330 g
majonéz 3 ek
mustár 1 ek
csemegeuborka 6 db
lila hagyma 1 közepes db
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
kapor 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert