Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott patiszon sajtos bundában

Rántott patiszon sajtos bundában
Rántott patiszon sajtos bundában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha életemben nem vettem patiszont, mert annyira nem vagyok oda érte. Most viszont kaptam egyet Anyóstól. Mivel nem szeretek ételt kidobni, elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel és tartármártással kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont fél ujjnyi szeletekre vágjuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, besózzuk, 20 percet állni hagyjuk, ezalatt a só kellően megpuhítja, ezért nem kell előfőzni.
  2. A tojást felverjük a pici tejjel, megsózzuk. A zsemlemorzsához hozzáadjuk a reszelt sajtot, és szokásos módon panírozunk.
  3. Bő, közepesen meleg olajban szép aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 188
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos bundájú rántott patiszon, patiszon rántva, rántott patiszon sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2012-08-08 09:08

Kedves Éva-Anyóca!Én kevertem a trappistát egy kis eidámival,de szerintem füstöltből is el lehet készíteni.Meg persze gaudából és ementáliból is.Neked is szép napot:) Üdv:Mercedes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-08 21:49

Kedves Mercedes!

Köszönöm szépen a válaszodat, így fogom készíteni,többfélét keverve,- ezek mind finom sajtok.:-O
Szép napot kívánok holnapra és egész hétre!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-08-07 22:25

Jó ötlet, köszönöm, a sajt milyen fajta?
Sima reszelnivaló, mondjuk (trappista) esetleg füstölt is lehet ?
Szép estét, és szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

713
patisszon 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 1 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl