Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott pöfeteg bryndzás tzatzikivel

Rántott pöfeteg bryndzás tzatzikivel
Rántott pöfeteg bryndzás tzatzikivel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombász tesóm talált sok-sok óriási pöfeteget. Ennek egy darabját megkapta anyukám, akitől meg én megkaptam annak a kisebbik felét. Noh ebből a kisebbik félből, elég kevés munkával (nagyon könnyű panírozni) két embernek háromszori evésre való rántott pöfeteg készült... A háromszori evés sajnos nem esett időben messze egymástól, annyira finom volt.
A köret az otthoni maradékból rögtönzött, "a balkántól a felvidékig mixelünk" alapon. Szerintem kicsit masszív lett, de más szerint illett hozzá.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Természetesen bármilyen más köret akár sokkal jobb is lehet, nekünk ez akadt kezünkbe.

Gondolkodtunk azon, hogy kukoricapehellyel megbolondítjuk a prézlit, hogy "crunchys" legyen, de végül elfelejtettük :)

A lényeg, hogy a rántott pöfeteg frissen jó. Könnyűnek tűnik, de nagyon laktató, és nem lehet abbahagyni... Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk (a szélét érdemes levágni). Utána pár centis szeletekre vágjuk, ha túl nagy, esetleg felezzük a szeleteket. Előkészítjük a rántott gombához szükséges dolgokat (tojás, liszt, morzsa).
  2. A gomba nem erős ízű, ezért kísérleteztünk: hol curry-vel, hol provencei-fűszerkeverékkel, hol garam masalával fűszereztük. Azért só mindegyikre került, és persze néhány borsőrlésnyi bors is.:) A bepanírozott gombákat kellő mennyiségű és hőmérsékletű olajban kisütjük.
  3. Miközben sülnek a gombák, összedobjuk a köretet. Ehhez fürtös uborkát reszelünk, amit juhtúróval (brnydzával), tejföllel, mustárral, zúzott fokhagymával, kaporral kikeverünk.
  4. Frissen tálaljuk együtt a kettőt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

borsőrlő

Mióta szakács: 2014.05.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott gomba, pöfeteg rántva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
gomba 100 dkg
uborka 10 dkg
juhtúró 15 dkg
tejföl 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1 teáskanál
curry por 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 teáskanál