Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott pöfeteg gomba jégsalátával és fokhagymaszósszal

Rántott pöfeteg gomba jégsalátával és fokhagymaszósszal
Rántott pöfeteg gomba jégsalátával és fokhagymaszósszal
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pöfeteg gomba csak szezonális, de ha van, akkor rántva nagyon szeretem!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A gombához

ajánlat

Könnyű ebéd, uzsonna, vagy nagy mennyiségben vacsorának kiváló.

A receptet más fajta gombával is lehet készíteni, pld. nagy gomba kalapokból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a pöfeteget és szeleteljük kb. 1 cm vastag szeletekbe.
  2. Szórjuk meg tengeri sóval, és hagyjuk kb 15 percig állni egy tálcán.
  3. Ha gyöngyöznek a szeletek, akkor lehet panírozni: forgassuk először meg lisztben, azután felvert tojásban (amiben egy tk. őrölt fekete borsot kevertünk) és végül zsemlemorzsában. Egyenként tegyük egy fadeszkára, amíg kisütjük olajban.
  4. Süssük ki napraforgó olajban, amíg szép aranybarna színű. Hagyjuk kicsöpögni konyhapapíron.
  5. Fokhagymaszósz: 3 ek majonézt összekeverünk 200 ml főzőtejszínnel (20%). Az utolsót öntsük óvatosan, a szósz palacsintatészta sűrűségű legyen. Pucoljuk meg a foghagymagerezdeket, és fokhagymapréssel nyomjuk a majonézhez. Tegyük hozzá a fűszereket és a sót. Keverjük jól össze, és legalább egy fél órát hagyjuk állni.
  6. A jégsalátához keverjük az olívabogyót és a darabokra vágott paradicsomot és egy kis marék saláta magvak (napraforgó, szezám, tökmag), és adjunk hozzá 2 kanál fokhagymaszószt. Reszeljük a sárgarépát a salátához, és keverjük össze az egészet.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

AmadeA

Mióta szakács: 2014.10.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott pöfeteg fokhagymás dresszinggel és vegyes salátával, pöfeteg gomba rántva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
fokhagyma 4 gerezd
majonéz 3 ek
főzőtejszín 200 ml
petrezselyem 1 ek
metélőhagyma 1 ek
salátakeverék 1 dkg
paradicsom 2 közepes db
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
napraforgómag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
tökmag 1 teáskanál
sárgarépa 1 közepes db
zöld olajbogyó 10 db
gomba 3 közepes db
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 200 g
tej 1 dl
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál