Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott ravioli Marinara szósszal

Rántott ravioli Marinara szósszal
Rántott ravioli Marinara szósszal
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Az amerikaiak néha tényleg képesek olyasmit tenni az európai receptekkel, amitől kicsit megborzongunk: vagy teljesen leírjuk specialitásaikat, vagy imádjuk. Mi természetesen utóbbit éltük ár a rántott ravioli esetében. Ez az extra ropogósra sült tésztabatyu a Missouri állambeli St. Louis egyik specialitásaként mutatkozott be, ahol tökéletes olasz előételként áll helyt az éttermekben. Marhahússal és sajttal töltik (de csirkével, spenóttal is lehet), kenyérmorzsába panírozzák, majd bő olajban aranybarnára sütik, végül frissen reszelt parmezánnal és marinarával, vagyis csípős-fokhagymás paradicsomszósszal tálalják. Most őszintén, ellen lehet ennek állni? Hiszen minden benne van, ami garantál egy ropogós-tunkolós gasztroélményt.

 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Sütőzsiradék

Panír
Szólj hozzá!

elkészítés

Marharagu

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon kicsit megpároljuk, mehet rá a kockára vágott paradicsom, az aprított fokhagyma, plusz a fűszerek. Kicsit lepirítjuk őket.
  2. Ezután kerül rá a darált hús, amivel alaposan összeforgatjuk, lepirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, és készre pároljuk.
  3. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt mozzarellát.
  4. Ezt a masszát töltjük majd a tésztába. Halmonként tehetünk még rá 1-1 kis darab mozzarellát pluszban, az ízlésünkre van bízva.

Marinara

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon kicsit megpároljuk, mehet rá a kockára vágott paradicsom, az aprított fokhagyma, plusz a fűszerek. Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel (kb. 3 konzerv), és belekeverjük.
  2. Összefőzzük, majd kicsit leturmixoljuk, de nem telejen simára: jó, ha kicsit darabos marad. A frissen vágott petrezselymet a végén tesszük hozzá.
  3. Ezzel a szósszal tálaljuk majd a kirántott raviolikat.

Tészta / Összeállítás

  1. A hozzávalókat kézzel vagy dagasztógép segítségével egynemű tésztává dolgozzuk, majd becsomagolva kis időt hűtőben pihentetjük.
  2. Kinyújthatjuk tésztanyújtó géppel, én ennek hiányban kézzel estem neki (remek edzés). Kettészedjük a tésztát, és két egyforma méretű és vastagságú téglalapra nyújtjuk, durván 2-3 mm vékonyra.
  3. Az egyik lapra helyezzük a körülbelül diónyi nagyságú marhahúsos töltelékhalmokat. Függőlegesen 7-8, vízszintesen 6-7 db halmocska fér el nagyjából. Kettő darab tojássárgájával a halmok között lekenjük (ezzel "ragasztjuk" oda a másik lapot).
  4. A másik lapot a töltelékkel elrendezett lapra helyezzük, és a töltelékek körül lenyomkodjuk, lesimítjuk (lehetőleg ne legyen levegős).
  5. Derelyeszaggatóval körbevágjuk őket, lehet akár karikára is, nekem most a négyzetre esett a választásom. Kicsit belisztezzük őket, és főzés előtt egy nagy tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük.
  6. Enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük őket. Akkor jó, mikor úsznak a víz felszínén. Mivel friss a tészta, 3-4 perc elég is nekik. Leszűrjük, és hagyjuk megszáradni kicsit.
  7. Hagyományos módon bepanírozzuk őket. (Liszt, tojás, morzsa + panko morzsa)
  8. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Marinara szósszal, frissen reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel tálaljuk.
  9. Nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a nem mindennapi ételkölteményhez!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
46 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött tészta rántva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1442
finomliszt 600 g
tojás 6 db
olívaolaj 4 ek
víz 2 ek
2 teáskanál
tojássárgája 2 db
olívaolaj 3 ek
darált marhahús 600 g
fehér hagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
füstölt pirospaprika 3 ek
paradicsomlé 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bazsalikom 2 teáskanál
mozzarella 150 g
olívaolaj 4 ek
paradicsom 2 nagy db
konzerv paradicsom 600 g
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 3 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 teáskanál
nádcukor 1 ek
petrezselyem 3 szál
zsemlemorzsa 500 g
panko 15 dkg
tojás 6 db
finomliszt 200 g
parmezán sajt 200 g
petrezselyem 1 csokor