Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott sajt töltve

Rántott sajt töltve
Rántott sajt töltve
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott sajtot nagyon szeretjük, de a bolti nem az igazi. Ez egy "felturbózott" verzió, ami nagyon laktató és a megmaradt sonka, tojás is felhasználható hozzá. Krumplipürével, salátával egy kiváló ebéd. A sütésnél arra kell figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mikor belerakjuk a sajtot, de sütés közben vegyük lentebb a fokozatot, mert könnyen kifolyhat a sajt. Ha sütés után várunk legalább egy fél órát a tálalással, akkor könnyebben szeletelhető a töltött sajt.

hozzávalók / 4 adag

A sajthoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd felkarikázzuk.
  2. 2-2 szelet sajt közé teszünk 1-1 szelet sonkát és a tojáskarikákat.
  3. A sajtokat jól összefogva bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa, dupla panírba forgatjuk.
  4. Bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 341
elküldve: 3
receptkönyvben: 225
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből, maradék tojásból
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött-rántott sajt, sonkával töltött rántott sajt, tojással és sonkával töltött rántott sajt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Mon, 2012-05-07 00:10

Hm!Ezt én sem.Szeletben sütjük nem?Meg ebben az ételben aztán tényleg a "körbe"panír az igazán jó.Szoktam én nagy ritkán sonkával tölteni,töltöttem már áfonyával is ,de úgy is csak nyúlósan az igazi.Tényleg kinek mi és kész.Én meg pukkadjak meg mert időnként kiakadok.Vagyis dehogy ,csak csodálkozom!Mint valamelyik nap egy brassóinak nevezett recepten fokhagyma nélkül.Semmi baj avval ott is áll a kinek mi ,csak ne írja már le,h brassói mert attól feláll a nem létező szőr a hátamon.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-05-06 20:54

Nekem a rantott sajt az abszolut kedvenc kajam, ugy vagyok vele, mint Gomboc Artur a csokival: hidegem, melegen, barhogy johet. Termeszetesen azert frissen, forron az igazi. En azt nem ertem, hogy miert kell ezt egyaltalan szeletelni. Mi egyszemelyes adagokat vagunk a sajtbol, igy en siman bevagok min harmat, nemhogy egy egeszet, tehat nalunk a szeleteles szoba sem jon. Igy problema megoldva. Summa summarum, a recept erdekes es ki fogom probalni.

csato
csato Sun, 2012-05-06 17:32

Szia !Egy így igaz mindenki azt eszik amit akar!De én akkor is az utánam szólókkal értek egyet nyúljon csak az!Úgy az igazi!!!!!!!!/Amúgy még ebben a melegben is totál kihűl ennyi idő alatt/üdv Csató

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-05-06 16:02

Én biztos , hogy nem várok vele :)) Akkor finom a rántott sajt amikor nyúlik az egész, és csak húzod húzod ,és húzod... és eszed:))))))))))))))))))))))

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-05-07 08:35

Kedves Andi ! Igazad van ! Mindenki egye úgy ahogy szereti :)) Nagyon aranyos a kisbabád a képen:)) Üdv Edit

csato
csato Sun, 2012-05-06 14:32

De ha 1/2órát vársz a tálalással akkor lesz egy hideg rántott sajtod,ami ráadásul merev.Na a hideg rántott sajtnál kevés rosszabb van sztem.üdv csató

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2012-05-06 16:58

Kedves Csató, Fél óra után nem hűl teljesen hidegre. Mindenkinek szíve-joga, hogy fogyasztja. Üdv, Andi

1251
trappista sajt 40 dkg
főtt tojás 2 db
sonka 4 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl