Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott sajtgolyók

Rántott sajtgolyók
Rántott sajtgolyók
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (76)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de hát a panírozás.... Sokszor még a dupla bundából is kifolyt a sajt. Aztán egyszer, évekkel ezelőtt Babi barátnőmnél kóstoltuk ezeket a sajtgolyókat, azóta nem is készítettem rántott sajtot. A legjobb az benne, hogy mindig újíthatunk a recepten a fűszerezéssel, én legjobban apróra vágott zöldfűszerekkel szeretem, a gyerekek pedig, ha van benne valami elrejtett meglepi.

hozzávalók / 4 adag

A sajtgolyókhoz

A hempergetéshez és a sütéshez

ajánlat

Salátával, krumplipürével, rizzsel, bármivel, amit a rántott sajthoz ennénk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
  2. Annyi zsemlemorzsát keverünk csak hozzá, hogy könnyen golyókat tudjunk formázni (ez függ a sajt típusától + a tojás nagyságától is). Általában 2 ek elég szokott lenni. 
  3. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Ha szeretjük, nyomhatunk a közepébe 1-1 szem olajbogyót is. (A képen látható egy ilyen paprikával töltött olajbogyóval töltött sajtgolyó...)
  4. A golyókat zsemlemorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük. (Érdemes az első golyóval próbasütést végezni, és ha lelapulna, tehetünk még a többihez egy kis zsemlemorzsát.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 99 857
elküldve: 74
receptkönyvben: 2 544
elkészítve: 134/173
Facebookon megjelent: 2

szakács

erazs

Mióta szakács: 2010.08.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott sajt, panírozott sajtgolyók, fűszeres sült sajtgolyók, sajtgolyó bundában

Hozzászólások (76)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2017-02-25 15:29

Nekem sajnos nem sikerült... :( nem tudom, mi lehetett a baj, mindent a recept szerint csináltam. Szétfolyt, leragadt az első...adtam még hozzá zsemlemorzsát, de az sem segített. Most a sütőbem sül a maradék, remélem, valami ehető lesz azért belőle.

erazs
erazs / erazs Sun, 2017-02-26 21:35

Sajnálom, nem tudom, hogy mi lehetett az oka. Talán az olaj hőmérséklete nem volt megfelelő. Ha sokat rakunk egyszerre az olajba az hirtelen nagyon le tudja hűteni. Vagy talán a sajt minősége nem volt rendben, van úgy, hogy olyan vizes a trappista, hogy szétkenődik a reszelőn. :(

orsikaa5
orsikaa5 Mon, 2017-02-27 19:53

Igen, én is a sajtra tippelnék. Az olajba direkt csak egyet tettem - köszi a tippet. :) Így csak az első ment kárba. Tepsiben végül egész szépen megsültek, bár golyó helyett mi tallért ettünk. :D Ízre egyébként rendben volt. Még gyakorolnom kell a kisütést.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2016-06-03 13:01

Nagyon finom lett. Sokkal egyszerűbb, mint 2x panírozni a sajtot. Rizzsel, snidling mártással, paradicsommal jó ebédünk volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

sallai katalin
sallai katalin Tue, 2015-05-19 22:52

kedves Erazs!!
Olvastam a recepted en floridaban elek es itt mint gouda vagy trapista nincs nme ismerik sajnos, viszont van reszelve rengeteg sajt fele, en vegyeset sziktam venni amiben olyan trapista szeru es narancs sarga szinu / szerintem valami fustolt lehet . / natural chees of cheddar/ ez van ra irva, a csomag finomra van reszelve de lehet durvabb reszelesut is kapni. 340 gr/os. ez eleg mennyiseg? es ehhez a 2 tojas is eleg? koszi a valaszt . a facen fent vagyok katalain / sallai/ Mechtler ha tudsz oda valaszolni meg koszonnem .

erazs
erazs / erazs Mon, 2015-05-25 06:34

Kedves Katalin!
Ne haragudj a késői válaszért, szerintem bőven elég a két tojás, sőt, készítettem már csak tojásfehérjével is. Én nem igazán szeretem az előre reszelt sajtokat, mindig van bennük valami plusz adalékanyag. Bármilyen sajt jó, ha elég kemény, hogy reszelhető legyen. Néha, amikor vizesebb típusú a sajt, akkor ellaposodnak a golyók, olyankor sajttallérnak hívom :)

b-n
b-n Sun, 2015-05-10 10:17

Kicsit folyós lett, ettől nehezen forgatható, de sikerült. Legközelebb több zsemlemorzsa megy bele, amúgy egyszerű, gyors és könnyű étel. Felveszem az itthoni étlapunkra.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Wed, 2014-09-03 09:06

Szia Erázs!
Kérdezném,hogy az 1.1 bögre zsemlemorzsa az mennyi ? Utána meg azt írod, hogy általában 2 ekanál elég szokott lenni? Köszi :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2014-09-03 11:50

Kedves 2VerAgi2!
Eredetileg 1-2 evőkanálnyi szerepelt a golyókhoz és egy csészényi a hempergetéshez, javítottuk.
Üdv:
Kata

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2014-06-04 14:41

Van, hogy mozarellát is tépkedek bele (igen, a tasakosat, ami lében áll), még úgy sem folyik szét.:) Szuper recept, imádom.:)

gamica
gamica Fri, 2013-12-27 16:15

Elkészítettem, viszont megjártam, mert nem figyeltem oda a sajt vásárlásánál és csökkentett zsírtartalmú sajtot sikerült vennem. Nagyon száraz lett... Legközelebb is kipróbálom, mert ennek sikerülnie kell!

kosinak
Krityuka / kosinak Fri, 2013-09-27 11:48

Házi sajtból készítettem-sima tehén sajt és chilis-ééééééés valami isteni finom lett.Köszönet a receptért. :-D
Kriszta

titamami
titamami Thu, 2013-04-11 10:43

Szétfolyás ellen az én megoldásom: lehet venni kifejezetten rántani való sajtot,ami nem folyik szét a legnagyobb hőség hatására sem, én azt reszeltem le. Amatőröknek, mint én, tuti megoldás :)

lulesz
lulesz Tue, 2013-04-09 11:45

Sziasztok. Érdeklődnék, aki már megcsinálta és maradt belőle, később nem lesz túl kemény? Mert elkészítettem egyszer egy másik recept alapján a sajtgolyót, de olyan lett másnapra, mint a kő. Ez a recept nagyon jól hangzik.

erazs
erazs / erazs Tue, 2013-04-09 13:52

Szia Lulesz! Másnapra már ez a golyó sem olyan, mint frissen, kicsit keményebb, bár ha mikrózod egy kicsit, az javít rajta. Viszont olyan gyorsan elkészíthető, hogy érdemes inkább frissen készíteni.

rudnerm
rudnerm Sun, 2013-03-10 07:32

Nem akartam hinni a szememnek, de tényleg nem folyt ki... és ráadásul nagyon finom. Köszi, hogy feltöltötted, családi kedvenc lett :) Szép napot! Mariann

Kaltenniki
Kaltenniki Sun, 2013-03-03 17:16

En is ma elkeszitettem ebedre es nagyon finom lett az olivabogyo melle en szaritott paradicsomot is raktam bele:-)

Burky
Burky Sat, 2013-02-23 16:50

Ja és a sima rántott sajt szerintem egyszerűbb, mert duplán kellett paníroznom a golyókat is, ugyanis az első próbagolyó szétfolyt vagy tényleg több morzsát kellett volna kevernem bele.

Burky
Burky Sat, 2013-02-23 16:46

Finom lett, viszont a közepe lágy lett, ilyennek kell lennie vagy több zsemlemorzsát kellett volna beletennem?

raca001
raca001 Sun, 2012-11-11 18:35

Ezek a sajtgolyók egyszerüen tökéletesek! Már nagyon sokszor elkészítettem, nagyon ötletes ha vendégeket várunk, eddig mindenkinek ízlett. És mi nem tudunk belöle betelni. :-)

Lamilla
Lamilla / Lamilla Thu, 2012-10-18 18:47

Ez nagyon finom, és extra gyorsan elkészül, próbáltam már más sajtgolyó receptet is, de az macerásabb volt (gőz fölött kellett kutyulni) és sokkal kevésbé sajtos és finom... Olajbogyó helyett kápiapaprikát tettem bele (régóta a hűtőben várakozott) és nagyon finom lett, biztos olajbogyóval is az, legközelebb kipróbálom :-)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-06-18 07:30

Elkészítettem,és nagyon ízlett nekem is és a kis férjecskémnek is. Ez a recept már megvolt nekem,de így felturbózva zseniális.Úgyhogy régi recept kuka,és ez marad :-)

Köszi,hogy megosztottad velünk!!!

erazs
erazs / erazs Mon, 2012-06-18 07:43

Örülök, hogy így tetszik a recept, én is nagyon gyakran készítem, főleg mivel nem eszem húst, amikor a családnak húsféle a menü, nekem ez az alternatíva. (de mindig hamarabb elfogy, mint a többi). Időközben rájöttem, ha kisebb lyukú reszelőn reszelem a sajtot, még jobban megtartja a formáját.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-06-14 10:07

A párom odáig volt tőle! Egyébként is rántott sajt fan, de ez a verzió lett a befutó. És azelőtt kisül, hogy a lakásban elkezdene terjengeni az olajszag.

viki82
viki82 Fri, 2012-05-25 03:18

Nagyon egyszeru, nagyon guszta, es nagggggggggggyon finom lett! Koszonet a receptert! :)

Mutszi
Mutszi / Mutszi Wed, 2012-05-02 09:41

Egész egyszerűen ilyen egy tökéletesen finom és gyors recept :)
Kicsit nagyobb, mint diónyi golyókat készítettem és így lett 19 vagy 20 db....
Köszönet a receptért!
Szép napot!

zsuzska82
zsuzska82 Fri, 2012-04-06 18:14

Ez a recept valami fenomenális! Egyszerűen nem is értem, hogy eddig miért maradt ez ki az életemből. :) Mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a rántott sajtot, az mindenképp próbálja ki.

Gery83
Gery83 / Gery83 Sat, 2012-02-18 18:26

Most sütöttem ki, és nagyon finom lett. Abszolút nem folyt szét és tényleg ezer módon lehet variálni, ízesíteni. Bekerült a repertoáromba :) Köszönöm

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2011-11-18 12:58

Szia erazs,

gratula a receptedhez :) Jobb hijan (mivel tojas nem volt itthon) belezuttyantottam a tegnapi sutibol megmaradt 2 tojasfeherjet + 2 ek majonezt, nem is kellett zsemlemorzsa a masszahoz, igy is szepen osszeallt. A kozepebe savanyusagdarabka kerult, a masszajaba meg egy kis szaritott pfefferoni, szeretjuk a pikansat. Alig varom, hogy elorukkoljak vele este a ferjemnel ;) Imadni fogja, foleg a meglepit a kozepen :p

Tomi alias Nagy Levin
Tomi alias Nagy Levin Mon, 2011-10-24 17:02

brühühü

nekem nem sikerült, szétfolyt az egész, végül tepsibe vágtam és az egész egy masszává olvadt össze.
nem tudom hol ronthattam el.

erazs
erazs / erazs Tue, 2011-10-25 08:34

Kedves Tomi! Nagyon sajnálom, fogalmam sincs, mitől folyt szét, én még nem jártam így. Néha igaz, hogy ellaposodnak egy picit a golyók, ez gondolom a sajt fajtájától is függ. Ez annyira egyszerű recept, biztosan nem te rontottad el. Ha nem ment el teljesen a kedved tőle, talán próbáld meg egy másik sajttal. Én leggyakrabban trappistát használok vagy goudát. És azért azt várd meg amíg felforrósodik eléggé az olaj, csak akkor szabad belepottyantani a gombócokat. Remélem tudtam segíteni.

orla
orla / orla Tue, 2011-08-02 19:27

Elkészítettem, finom. Én kevertem hozzá apróra vágott füstölt sonkát (keveset).

smagdi
smagdi Mon, 2011-07-11 07:52

Naygon finom, és bár hihetetlen, tényleg nem folyt ki. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Mivel füstölt sajtom nem volt itthon, egy kávéskanál fokhagyma granurátomot adtam hozzá (mivel friss nem volt). Nagy-nagyon finom lett.
Egy kis trükk: a füszereket a nyers tojással keverjétek el (verjétek föl) egy picit, úgy egyenletesebben el lehet dolgozni a sajttal és a zsemlemorzsával.

753
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olajbogyó 10 db
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 2 dl