Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott spárga

Rántott spárga
Rántott spárga
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még spárgaszezon idején egy baráti házaspár meglátogatott bennünket a Bakonyi menedéken, a vacsora előételeként ezt a fogást készítettük.

hozzávalók / 4 adag

A spárgához

A hollandi mártáshoz

ajánlat

Spárgabor (jól behűtve), Tolnai Zöldvertelini 2009.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárgát a hagyományos módon bepanírozzuk (a tojásba tegyünk sót!).
  2. A spárgát olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előbb elkészített mártással.

Hollandi mártás elkészítése:


  1. A tojássárgájákat habverő segítségével elkeverjük a vízzel, a borral, a sóval és a citromlével.
  2. A vajat egy kis lábasban felmelegítjük és kisütjük belőle a vizet. Leszedjük a habját és leszűrjük.
  3. A tojássárgás masszát tartalmazó kis lábast vízgőz fölé helyezzük, és sűrűn kevergetve besűrítjük a tojást. Állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a vajat is.
  4. Levesszük a tűzről és még 1-2 percig kevergetjük, nehogy összeessen a mártás.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 62 119
elküldve: 9
receptkönyvben: 418
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárga rántva, fehér spárga panírban, rántott fehér spárga

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Sun, 2015-05-17 19:35

Sütőben sütve is nagyon finom, épp csak egy pici olajjal meglocsolva. Én sem főztem meg a panírozás előtt és így is szépen megpuhult.

b-n
b-n Thu, 2015-05-14 11:53

Kaptam ma zsenge spárgát, ezért nem volt kérdés ez lesz a mai menü, ebből a receptből. Kicsit macera rántani, de a végeredmény kárpótol mindenért!

Icsike
icsku / Icsike Wed, 2013-01-16 17:21

Nekem mar felig kesz, de most kostoltam meg es borzalmasan fás :||| mindjart sirok, annyit meloztam vele :D MIERT?

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-05-02 21:57

Kedves Icsike !
Most vettem friss spárgát a piacon és recepteket nézegettem hozzá. Így akadtam a problémádra, amire megpróbálok válaszolni:
Nagyanyáink soha nem vettek ( mivel nem is volt ) olyan alapanyagot ami nem termett meg nálunk.
Az általad vásárolt spárga ki tudja mióta volt úton a ki tudja hol termelte országból, mikorra megvetted?
A spárga nagyon kényes, de nagyon finom zöldségféle. A keveset használt neve: csirág. Ilyen képes és kifejező a magyar nyelv, mivel ez a növény csírája. A hosszú út alatt természetesen fás és szivacsos lett.
Tanulság: csak friss magyar árút érdemes venni. Esetleg, ha nagyon megkívánod, konzervet. Nálunk a spárgaszezon az időjárástól függően április közepétől május közepéig tart.
Kicsit körülményesen magyaráztam, de ez az oka. Tanulj belőle.
Sikeresebb alkotást kívánok:
Zoli

ettike
ettike Sat, 2012-05-12 22:34

Nem marad kesernyes az ize ha nem fozom elore meg csak siman rantom?

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-05-17 11:52

Zöld spárgát vegyél, az biztos nem keserű. Én sem főztem, csak simán rántottam és nagyon finom lett!

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-05-10 13:11

Köszönöm ezt a fini receptet kicsit macerás volt panírozgatni, meg rántani, de megérte!
Igazából tányért sem látott, mert ahogy sült, úgy fogyott.

698
fehér spárga 500 g
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 4 db
víz 3 ek
fehérbor 30 ml
citromlé 1 ek
vaj 120 g
0 ízlés szerint