Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott szezámos tilápiafilé hercegnő burgonyával

Rántott szezámos tilápiafilé hercegnő burgonyával
Rántott szezámos tilápiafilé hercegnő burgonyával
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nyaralás során ettem először tilápia filét, itthon nem nagyon volt elterjedt (a kisebb városokban legalább is), de az utóbbi időben már a nagyobb szupermarketekben fagyasztva kapható.

hozzávalók / 4 adag

Halhoz

Burgonyához

ajánlat

Franciasaláta és töltött tojás jól illik hozzá, tálaláskor meglocsolhatjuk a halat friss citromlével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, lehetőleg előző este, és a fél liter tejjel, az egész citrom levével és magával a citrommal együtt egy tálban egy éjszakára ázni hagyjuk.
  2. A morzsába elkeverjük a szezámmagot. A halat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba és a morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  4. Összetörjük, hozzáadjuk a vajat vagy margarint, egy egész tojást, 4 evőkanál lisztet, és egy habnyomó zsákba töltjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis adagokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon átsütjük, és frissen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámos rántott hal, rántott tilápia, rántott hal hercegnő burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1147
tilápia 1 kg
tej 5 dl
citrom 1 db
zsemlemorzsa 2 bögre
szezámmag 2 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 2 bögre
tojás 5 db
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
margarin 2 ek
finomliszt 4 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint