Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tejbegríz Iluska konyhájából

Rántott tejbegríz Iluska konyhájából
Rántott tejbegríz Iluska konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mennyiséget nem írtam a darához, mivel én is csak úgy szemre tettem bele. Az a lényeg, hogy sűrű legyen! Finom, könnyű kis édesség lesz belőle...

hozzávalók / 3 adag

A tejbegrízhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. fél l tejjel, búzadarával ízlés szerinti cukorral sűrű grízt készítünk. A hideg tejbe tesszük a darabka vajat, a cukrot, a búzadarát. Állandó kavarás közben besűrítjük. Letakarjuk fedővel 30 percig, hogy a daraszemek jól megduzzadjanak.
  2. Vaníliás cukorral, pár kanál liszttel összegyúrjuk. Fánkokat készítünk, melyet ellapítunk. Lisztbe, felvert egész tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Meleg olajban kisütjük.
  3. Sűrű csokoládépudingot főzünk, amivel tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 30 028
elküldve: 16
receptkönyvben: 428
elkészítve: 3/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
784 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládépudingos rántott gríz, rántott tejbedara, tejbegríz panírban

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Tue, 2013-01-22 15:07

Lisztet nem teszek bele! Keményre főzöm, megvárom, míg kihül és panírozom! S csokiöntettel tálalom!!!!!!!!!!!!

Manna70
Manna70 Sun, 2012-12-02 14:46

Nagyon örülök a receptnek, én is úgy csinálom ahogy evica. Páromnak huszonegynéhány éve ezt a desszertet készítettem el először. Számára ismeretlen volt, de sikert aratott. Azt hiszem ma meg is csinálom.

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-08-18 16:44

Kedves Iluska!
Örülök a receptednek, mivel nagyon szeretjük a tejbegrízt, ezt a változatát is
ki fogjuk próbálni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-08-19 10:15

Igen,mindent ki kell próbálni.....sok sikert! :-)) Kellemes időtöltést!

makutyi
makutyi Wed, 2012-07-04 10:59

Én is szoktam hasonlót csinálni, csak én kanállal nagyobb galuskákat szaggatok a sűrűre dermedt tejbegrízből, és pirított morzsába forgatom őket. Talán egy kicsit "fogyókúrásabb" változat:-)

evica56
evica56 Wed, 2012-07-04 00:30

Kedves Iluska!
Hasonlóan készítem én is, csak a panírozásnál nem forgatom zsemlemorzsába, rögtön a tojás
után sütöm, és fahéjas porcukorban forgatom meg. Imádjuk! De ki fogom próbálni a Te
verziódat is. Ja, és én 1l tej alatt neki sem kezdek, a végén mindig veszekedés van, kié lesz az
utólsó darab. Jó sütés-főzést, bár ebben a kánikulában lehet, hogy nem illik ilyet kívánni!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-07-04 10:54

Köszi,drága vagy,hogy ilyet kívánsz!Most is épp készülök fincsit főzni ebédre,és igen tudom izzadni fogok,de igyekszem túlélni.... :-))

759
tej 0.5 l
vaj 5 dkg
búzadara 6 csapott ek
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1 csapott ek
finomliszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
csokoládés puding 1 dl
napraforgó olaj 1 dl