Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tinóru zöldséges rizzsel

Rántott tinóru zöldséges rizzsel
Rántott tinóru zöldséges rizzsel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

17 évig vegetáriánus voltam; kreatívnak kell lenni, hogy az ember az összes szükséges tápanyagot bejuttassa a szervezetébe, változatos legyen az étrendje, és sohase legyen unalmas. Ezt a komplett ebédet 45 perc alatt el lehet készíteni, és a barna tinóru nagyon-nagyon finom!:)

hozzávalók / 2 adag

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zöldséges rizs: megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, felkockázzuk, és a vajon üvegesre pároljuk, majd a megmosott, felkockázott a sárgarépával és 1 dl vízzel fedő alatt tovább főzzük (körülbelül 10 perc). Ezután hozzáadjuk a sót, borsot, a gombák tönkjét (felkockázva) és a zöldborsót, 2-3 percig együtt főzzük, majd beletesszük a rizst, a maradék vizet és a felaprított petrezselyemzöldet. Körülbelül még 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk fedő alatt megduzzadni a rizs szemeket. A rizs főzése közben előkészítjük a gombát.
  2. Rántott gomba barna tinóruból: a gombát egy kefével (víz nélkül) megtisztítjuk, levágjuk a tönkjét (ezt majd belerakjuk a rizsbe). Közben felhevítjük az olajat. A gombákat picit megsózzuk (esetleg megborsozzuk), rögtön beleforgatjuk a lisztbe. Felverjük sóval az egész tojást + a tartármártásból kimaradt tojásfehérjét, ebben is átforgatjuk a gombákat, majd a zsemlemorzsában is, és az olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük (ne túl hosszan, kb. 5 percig, különben a gomba elveszíti ízét). Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
  3. Tartár házilag: amíg sül a gomba robotgéppel el tudjuk készíteni. A tojássárgájához lassan csorgatva hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot, mustárt, a citromlevet, porcukrot, és simára keverjük. A legvégén belekeverjük a tejfölt, ellenőrizzük az ízét (ne legyen se túl édes, se túl savanyú).
  4. A fotón látható módon, a maradék friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 690
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors és olcsó vega ebéd, rántott barna tinóru, rántott gomba tartárral és rizzsel, rántott gomba zöldséges rizzsel és házi tartármártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2622
gomba 14 közepes db
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
zsemlemorzsa 5 ek
himalája só 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
vaj 2 dkg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 kis db
sárgarépa 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
víz 5 dl
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
himalája só 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
porcukor 1 teáskanál
tejföl 175 g