Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tojás

Rántott tojás
Rántott tojás
7 perc / előkészület: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a cseh oldalon találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzelékekhez, mártásokhoz vagy reggelire paprikával, paradicsommal, uborkával nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőre teszünk egy kevés olajat/zsírt. Megszórjuk 1 és 1/2 ek prézlivel, a prézlit a kanál hátuljával egy kicsit elsimítjuk, és beleütjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk a tojást egy kicsit összehúzódni (hogy a fehérje megszilárduljon).
  2. Megszórjuk másfél evőkanálnyi prézlivel, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik felét is. Ha szükséges öntünk alá még olajat/zsírt.
  3. Egyszerre csak 2 db tojást süssünk, hogy kényelmessen tudjunk vele dolgozni.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 112
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojás rántva, omlett prézlibe forgatva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-04-12 09:20

kedves Mária! a mai zöldbabfőzeléknek feltétlenül ez lesz a feltétje ;-)
köszi a receptet!
üdv,
toma

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2011-04-12 10:31

Sziastok blondevilke és zederta!
Orulok hogy mindkettotoknek tetszik reméllem sikerul és ízleni is fog.Maria

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-04-12 14:25

kedves Mária!
örülök én is. már alíg várom, hogy hazaérjek és elkészítsem!
üdv,
toma

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Tue, 2011-04-12 08:53

Ezt a receptet már mintha én is olvastam volna valahol, csak olyan verzióban, hogy rendesen előre "bezsemlemorzsázták" a tojást egy külön tálban és szűrővel vagy mivel emelték át a forró olajba . Ez a verzió viszont könnyebben kivitelezhetőnek tűnik és nem is kell annyi olaj hozzá. Így szívesebben kipróbálnám. :) Vagyis ki is fogom próbálni. :)
Köszi a receptet!
Timi és Tomi

259
tojás 4 db
zsemlemorzsa 12 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek