Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tök kapros majonézzel

Rántott tök kapros majonézzel
Rántott tök kapros majonézzel
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már vagy két hete rántott tököt szerettem volna enni...
Ma végre sikerült.

hozzávalók / 4 adag

A rántott tökhöz

A tartármártáshoz

ajánlat

Frissen sütve az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk, ha szükséges, a magházát kikaparjuk.
  2. Besózzuk és kb. fél órára félretesszük.
  3. A hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bebundázzuk a tökszeleteket, majd olajban szép aranybarnára sütjük.
  4. Konyhai törlőkendőre szedjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  5. A kapros majonézhez a kaprot apróra vágjuk, összekeverjük a majonézzel, és kevés tejföllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 927
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-06-10 14:11

Akkor én is "megállnék egy szóra" : a meg lehet külön írandó. A pont utáni kis a biztos csak a kapkodás miatt van. Azonban a fokhagymás ötlet nem rossz, szinte a számban érzem az ízét.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-07-13 18:40

Igen, és nem "foghagyma" hanem fokhagyma.....
Bocsika, nem akartam utálatoskodni, csak én sem tudtam megállni.:)
De a tökös recept tök jó!

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Tue, 2010-07-13 10:23

Bocsi, de nem bírom megállni:
ez a szó, hogy "hadlyuk" mégis miféle magyar szó???
Hagy-hagyni-hagyjuk....nade HADLYUK!!!

pappkatalin
pappkatalin Sat, 2009-10-24 17:58

Meglehet bolondítani,mikor sózzuk foghagymát reszelünk rá,és úgy hadlyuk állani.És így egy különleges ízvilágot kapunk.a kapros majonézzel együtt.Kitűnő.

1619
közönséges tök 1 közepes db
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl
majonéz 10 dkg
tejföl 150 g
kapor 0.5 csokor