Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott trappista sajt

Rántott  trappista sajt
Rántott  trappista sajt
23 perc / előkészület: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretik a gyerekeim a rántott sajtot, ezért én megveszek egy  fél sajtot, és amikor olyan kedvem van, felszeletelem az egészet, és bepanírozom. Majd tizesével zacsiba rakom őket, és mehet a mélyhűtőbe. Amikor kedvem tartja, kiveszek belőle, és megsütöm. Nem tudom, hogy meddig lehet eltartani a hűtőben, mert 1 hónapnál tovább még sosem maradt meg. Ezzel a módszerrel nem fog kifolyni a sajt sütés közben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonyával és áfonyalekvárral a legfinomabb! A pici fiam az csak ketchuppal eszi.
Lehet a panírba szezámmagot is szórni, úgy még finomabb! Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot felszeleteljük 3 mm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd megint a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk / 2 x panírozzuk/!
  2. Egy tálba vagy zacskóba tesszük, és a mélyhűtőben 1 óráig pihentetjük.
  3. Majd forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük. 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 91 319
elküldve: 6
receptkönyvben: 842
elkészítve: 51/63
Facebookon megjelent: 1

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

trappista sajt bundában, bundázott trappista sajt, rántott sajt

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

András779
András779 Fri, 2014-08-01 03:26

A panírhoz minek az a rengeteg anyag?
20 dkg liszt ! 5 tojás! És 30 dkg zsemlemorzsa !! Mindez 50 dkg sajthoz.

moncsicsi83
moncsicsi83 Fri, 2014-05-23 14:59

Kedves Edit!
Nagyon köszönöm a receptet. Eddig sosem sikerült a rántott sajt, így már évek óta nem sütöttem, most is félve kezdtem neki. Boldogan, örömtáncot járva szaladtam páromhoz sütés után, hogy sikerült! :) A picinek medve sajtot (ez a kedvence) csináltam ugyanezzel a technikával. Egyetlen egy szeletnél folyt ki egy picit a sajt, de szinte észre sem lehetett venni. SIKER!!! Ezentúl bátran fogok neki kezdeni a rántott sajtnak, és sűrűn látott étel lesz nálunk.
Köszönöm!

Kropotkeen
Kropotkeen Mon, 2013-06-24 14:02

Köszönöm a receptet!

A mélyhűtős megoldás bejött, csak a felszeletelt sajtott tettem bele egy zacskóba és azt raktam be 1 órára. 1-nél kifolyt a sajt, de az én hibám mert a kezem tojásos volt és leszedte a bundát mikor forgattam. Ételízesítő helyett pizzafűszerkeveréket használtam.

laraed
Edit / laraed Mon, 2013-06-24 19:03

Kedves Kropotkeen ! Örülök , hogy sikerült a rántott sajt :)) Nagyon jó ötlet a pizzásfüszerkeverék:)Kipróbálom majd én is :)
Üdv Edit

orsikaaa
orsikaaa Mon, 2013-03-25 12:18

Ez a recept nagyon jó! :-)
Így nekem sem folyt ki a sajt sütés közben.
Megforgattam még panírozás előtt tejben a sajt szeleteket :-)

Burky
Burky Sun, 2012-12-30 20:17

Kedves Edit!
Nagyon jól sikerült első rántott sajtom lett ez! :) Párom azt mondta étteremben se evett finomabbat!
Köszi szépen!!!

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-12-30 20:50

Kedves Burky ! Nagyon szívesen :) Örülök , hogy sikered lett vele :) Boldog Új Évet neked, és a párodnak is !Üdv Edit

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 09:07

Látom a teljes költséghez 1000.-Ft-ot írtál, szerintem annyiból majdnem egy kg sajtot is lehet rántani. Ezt csak azért írom, mert egy másik receptnél nagyon le lettem oltva, amikor megjegyeztem, hogy a rántani való sajt nem sajt, csak a nevében van benne, valójában adalékanyagok gyűjteménye. És megkaptam, hogy bizony abból a kis pénzből mennyire lehetetlen egészséges ételeket vásárolni, és ők márpedig nincsenek a családjuk ellen. Próbáltam megértetni, hogy a sajt olcsóbb, de hiába, kényszert éreztek a folytonos támadásra. Bevallom őszintén, amikor régen nem figyeltem oda, hogy mit eszem, én magam is szemezgettem ezekkel a sajtnak hazudott dolgokkal, de sosem vettem meg, mert sajnáltam rá a pénzt, ugyanis mindig is drágábbak voltak a valódi sajtnál. Szóval lényeg a lényeg, jó hogy vannak még emberek, akik a kényelem helyett azt választják, ami igazán jó nekik, és a családjuknak :)

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-10-10 20:14

Kedves Kisedi ! Igazad van , a trappista sajtból sokkal finomabb , mint azok a rántani való sajtokból:)) De ez olyan papos dolog :)) Tudod !!! Kinek a pap kinek a papné : Nekem meg inkább a fiúk:)))Üdv Edit

atina
atina Mon, 2012-03-05 20:39

Bár ez nem rántott sajt, de ugyanolyan finom: Felütök két-három tojást és annyi sajtot reszelek bele, hogy jó sűrű, kézzel formázható masszát kapjak. Lehet ízesíteni egy kis sóval, borssal, de akár zöldfűszerekkel, hagymával stb. is. Diónyi gombócokat formázok belőle és zsemlemorzsában megforgatom, kicsit ellapogatom és úgy sütöm. Nem folyik ki, gondolom a tojás tartja össze. A gyerekeim imádják, és azt mondják ugyanolyan finom, mint a rántott sajt. Sokszor maradék felvert tojást így hasznosítok, nagyon gyorsan kész, nem kell panírozgatni.

Kirisuto4
Kirisuto4 Tue, 2016-03-08 17:52

Mi mindig lapótyát készítettünk a maradékból (ha kívántuk), de tetszik a te ötleted is. Legközelebb kipróbáljuk. ;)

Trixi....
Trixi.... Mon, 2012-03-05 12:51

ketszer kell panirozni akkor nem folyik ki :-) legalabbis nekem nem ....

annazsuzs
annazsuzs Tue, 2012-01-17 23:34

Kedves Edit!
Nekem mindig kifolyik sütéskor a sajt, pedig a hagyományos tojás-liszt-morzsa módszerrel kétszer panírozom. Fagyasszam le sütés előtt??? Mert nagyon szeretjük! Válaszodat köszönöm.

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-01-18 17:47

Kedves Annazsuzs ! Én leszoktam fagyasztani , és úgy sütöm . Azért néha így is előfordul , hogy kifolyt , de nagyon ritkán 10 -ből 1 szer :)))))))))) Próbáld ki :)) Üdv Edit

vadgesztenye
vadgesztenye Sat, 2012-01-14 19:46

A sajt száraz azért jó, hogy először nedves anyagba mártjuk ami lehet tej ,vagy tojás vagy akár sima víz is, a lényeg, hogy a liszt megtapadjon és kellő vastagságú panír keletkezzen. Én is sokat kínlódtam amíg elfogadható rántott sajtot sikerült sütni. A kétszer panírozás és a lehűtés kiváló ötlet. A zsiradék hőmérséklete tapasztalatom szerint kicsit magasabb lehet, mert a sajtnak nem kell sok sütés.
Örömmel olvasgatom a receptjeidet szerintem is nagyon jól főzöl a leírásokból kiderül. Üdv. Erzsi

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-01-15 18:01

Kedves Erzsi ! Nagyon köszönöm a hozzászólásodat . Én sosem nedvesítettem még a sajtot semmivel , de kifogom próbálni. Azért szeretem ezt az oldalt , mert itt jobbnál jobb ötleteket kap az ember lánya:)) Örömmel olvasom , hogy tetszenek a receptjeim:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-03 19:24

Kedves Tetej! Jól tetted , hogy beleszóltál ! Főleg ha jót is mondtál:))))) Üdv Edit

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-07-03 19:06

A sajtot panírozás előtt,egy kis tejben meg forgatom. Biztos hogy így, egy sem fog ki folyni.Bocsánat hogy bele szóltam.

csibi49
Csibi / csibi49 Thu, 2011-01-27 09:44

Vègre!Nagyon jó hogy leirtad hogy igy nem fog kifolyni a sajt sütés közben.
Mi is nagyon szeretjuk,de eddig akàrhànyszor paniroztam,mindig kifolyt a sajt.
Köszi a jó ötletèrt!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-01-27 11:28

Kedves Csibi ! Azért néha 1-1 akad , de a többség egyben marad.Üdv Edit

1944
trappista sajt 50 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
zsemlemorzsa 30 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 5 dl