Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott zeller ahogy helena készíti

Rántott zeller ahogy helena készíti
Rántott zeller ahogy helena készíti
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen sütöttem és ráakadtam gyönyörű zellerre, és végre ma elkészítettem. Én imádom!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne süssük nagyon forró olajban, mivel nyers a zeller, legyen ideje megpuhulni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk. Legalább 1-2 órára félretesszük.
  2. Majd lisztbe, tojásba és prézlibe forgatjuk.
  3. Olajban szép aranysárgára sütjük.
  4. Krumplipürével, sült krumplival, tartármártással tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundázott zeller, kirántott zeller, rántott zellergumó

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Mon, 2014-09-29 15:45

Én már sokféle zöldséget rántottam ki, de a zeller még nem jutott eszembe, de az a minimum, hogy kipróbálom! De hogyé aggyák a pálmazsírt?

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2014-10-01 19:14

Egy szakács tanította nekünk, főző kurzuson. Már több, mint 40 éve, és szívesen készítettem , mert finom. Nekem kókuszzsírom van, azt Tescoban vettem, először a fiam hozott Angliából,de pálmazsírt még nem használtam.

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2013-05-03 14:15

Kedves Helena!
Nem jutott volna soha eszembe a rántott zeller, de elkeveredtem Győr belvárosában egy vegetáriánus étteremhez, - Café Guru - és gondoltam, egy életem -egy halálom Én ezt kipróbálom.
Bementem és megebédelte. Hát, nem lett tőle semmi bajom! Itt ismertem meg a rántott zellert feltétnek, hús helyett a tofut, köretnek a kölest és meg is kedveltem, különösen a rántott zellert, amit Ők pálma zsírban sütnek ki és ez, még ad neki egy különleges, nagyszerű, könnyű ízt.
Azóta többször készítettem magamnak/ más nem nagyon kedveli a családba/ bár a húsit ugyan úgy szeretem . Pálma zsír híján olajban sütöm.
Szép hétvégét kívánok! üdvözöl: Zsuzsa

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-05-03 18:31

Kedves Zsuzsanna! Örülök,hogy ízlik a rántott zeller,én imádom! Én meg kókuszolajban sütöttem ki,ebben is nagyon finom!
Jó főzést és szép hétvégét kívánok én is Neked!
Üdvözlettel :Helena

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2013-02-03 13:19

Kedves Helena!
Zellert még nem rántottam ki! Az ötlet tetszik, elmentettem a receptet, és alkalom adtán ki is próbálom!
Szép napot kívánok!
Miss Sweetly

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-02-03 16:53

Kedves Miss Swetly!
Próbáld ki és remélem,hogy ízleni fog! Egy főzőtanfolyamon szereztem meg több,mint 40 éve. Nemrég örököltem egy receptes könyvet ,Peller Józsefné receptjei,a Nagy szakácskönyvben rátaláltam a rántott zellerre,itt viszont megfőzik,de én nyersen készítem,ha a hús megpuhul,akkor a zellernek is megkell,ráadásul nem főzöm ki az ízét.
Szép napot kívánok Neked is!
helena26

579
zeller 1 közepes db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl