Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántottával töltött enchilada

Rántottával töltött enchilada
Rántottával töltött enchilada
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle külföldi gasztro oldalt követek a különböző közösségi oldalakon. Erről az ételről az a fajta videó készült, ami mellett nem megy el az ember lánya szó nélkül. Feltétlenül akkor készítsétek el, amikor van rá mód, hogy visszabújhassatok az ágyba ejtőzni. 

hozzávalók / 4 adag

Besamelmártás:

  • 2 ek teavaj
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 10 dkg sajt (többféle sajtot találtam otthon, annyit tettem bele, hogy az optimális állagú, kissé folyékony mártásom érezhetően sűrűbb legyen)

Rántotta:

Összepakolás:

Szólj hozzá!

elkészítés

Besamelmártás:

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A vajon, nagyon lassú tűzön megpirítjuk a lisztet. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
  3. Folyamatos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejet ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
  4. Ízesítjük, kóstolgatjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal.

Rántotta:

  1. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül pirítjuk, hogy egy picit keményebb legyen. Aprítógépben ledaráljuk apró kis kolbászmorzsákká.
  2. Közben a hagymát üvegesre sütjük egy kis olajon (vagy használhatjuk a kolbászból kisült zsírt is), a paprikát pedig úgy, hogy roppanós maradjon. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A felvert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a kolbászmorzsákat, és elkészítjük a rántottát.
  4. Amikor kész, a besamelmártás felével összekeverjük.

Összepakolás:

  1. A koktélparadicsomokat felezzük, sózzuk, borsozzuk és darabonként, kb. egy-két cseppnyi balzsamecettel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket. (Ez a lépés elhanyagolható, ha esetleg nincs otthon balzsamecetünk vagy jobban kedveli valaki a kicsit roppanósabb sült paradicsomot, mivel a végén még úgyis összesütjük együtt az egészet.)
  2. Amíg sül a paradicsom, a 8 darab tortilla lapba elosztjuk a rántottát, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  3. Leöntjük a maradék mártással, megszórjuk az újhagyma zöldjével és a felezett, sült koktélparadicsomokkal. Ízlés szerint sajtot reszelünk rá.
  4. Nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a torilla picit roppanóssá válik. Ez idő alatt a sajt is bőven rápirul. Jó étvágy. :)
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 161
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

ramenka

Mióta szakács: 2016.05.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reggeli enchilada, rántottás enchilada, rántottás reggeli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

862
teavaj 2 ek
finomliszt 2 púpozott ek
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
tojás 8 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sárga kaliforniai paprika 1 db
kolbász 10 dkg
kókuszolaj 1 ek
újhagyma zöldje 2 közepes db
koktélparadicsom 5 db
1 csipet
balzsamecet 1 teáskanál
tortilla lap 8 db
sajt 5 dkg