Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántotthús-torta

Rántotthús-torta
Rántotthús-torta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készítettük nővéremmel. A rántott húst mindig és minden mennyiségben szereti anyu. Nagyon meglepődött, majd miután elfújta a gyertyát, jóízűen befaltuk a különleges tortát.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

Díszítés

Sütőzsiradék

A húshoz

ajánlat

Annyi szelet húsból csináljuk a tortát, ahány adagra terveztük az ételt, hogy mindenkinek jusson egy-egy szelet. Süthetjük serpenyőben vagy olajsütőben.

A püré krémessége fogja össze a tortát. A tejterméket igényli a krumpli, de a tejtől túl lágy lenne, ezért került bele tejföl. Az összeállításhoz nem biztos, hogy fog kelleni az összes burgonya.

Díszíthetjük üveges bolti ecetes céklával is, az az egyszerűbb megoldás. Tehetünk rá uborkából készített rózsadíszt, ahogy én is tettem. A színeinek kifejezetten jót tesz.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Rántott hús

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. Hagyományos módon liszt-tojás-zsemlemorzsa kombinációval bepanírozzuk, és olajban kisütjük.
  3. Papírszalvétára szedjük ki az olajból, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róla.

Krumplipüré

  1. A meghámozott burgonyát felkarikázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrve kézi mixerrel (vagy krumplinyomóval) összetörjük, és még forrón hozzáadjuk a margarint, hogy teljesen felolvadjon. Hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerinti sót, majd addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz.

A torta összeállítása

  1. A céklát megfőzzük, és még melegen megszabadítjuk a héjától. Cikkekre vágjuk, és ízlés szerint beízesítjük.
  2. Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a krumplipürét.
  3. A torta tetejét a céklasalátával díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Scrat Stifler Cairn

Mióta szakács: 2016.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott sertéscomb, rántott disznócomb, rántott karaj, krumplipüré, burgonyapüré, céklasaláta, ecetes cékla, hústorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

numbika
numbika Sun, 2016-02-14 23:06

Talán az egyik "legmagyarabb" torta, írom ezt teljesen pozitív jelentéssel :) :D Szülinapomra biztos el fogom készíttetni a családdal.

1009
sertéscomb 1 kg
finomliszt 6 evőkanál
tojás 3 db
zsemlemorzsa 6 ek
0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
margarin 10 dkg
tejföl 5 ek
0 ízlés szerint
cékla 1 közepes db
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
ecet 1 teáskanál