Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rapid brokkolikrémleves

Rapid brokkolikrémleves
Rapid brokkolikrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem nagyon vagyok oda a zöldségekért, viszont a krémleveseket imádom. Így ebben a kombinációban. Amellett, hogy egészséges is, mivel nem zsíros tejszínnel készült. És ha a sajtot elhagyjuk belőle, még alacsony a kalóriatartalma is.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és a vízben feltesszük főni a felaprított fokhagymával együtt. Ha már forrásban van, a víz mellé rakjuk a leveskockákat, és sózzuk. Én egy kevés ételízesítőt is raktam mellé, de ez csak ízlés kérdés.
  2. Ha puhára főtt a brokkoli, beleöntjük a tejet, amiben előtte simára kevertük a lisztet. Majd botmixerrel pépesítjük.
  3. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Én fehérborsot szoktam haszálni, mert intenzívebb egy kicsit az íze, és ad az ételnek egy kis csípős ízt. Majd forrás előtti állapotig folyamatos keverés mellett készre főzzük.
  4. Füstölt sajttal vagy trappista sajttal tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 178
elküldve: 6
receptkönyvben: 148
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Rikus

Mióta szakács: 2012.10.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolikrémleves liszttel sűrítve, fokhagymás brokkolileves, krémleves brokkoliból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dorothee
Dorothee Fri, 2013-07-05 20:23

Köszönöm! Nagyon finom és hamar kész is van! Többször az asztalra fog kerülni, az biztos! :)

zsofi53
zsofi53 Sat, 2013-05-18 07:38

Helló Rikus!Miért sózod ennyire? A leveskockában is van elég só+ az ételízesítőben is!Nem?

Rikus
Rikus / Rikus Sat, 2013-05-18 09:34

Szia Zsofi53!
Szerintem ez mindenkinél ízlés kérdése. Én meg szoktam kóstolni, nem szeretem a sótlan ételeket még akkor se, ha tudom, hogy nem éppen egészséges, ezért sózok hozzá ha kell. :) De azt is csak akkor ha a Vegeta kevesebb lett benne, de a legtöbb hozzávalót ránézésre adagolom, ezért kell megkóstolni készítés közben és szájíz szerint rakni bele amit kell. :)

rekaheka
rekaheka Fri, 2013-01-25 11:33

Na ennek most nekilátok :) Bár én egyáltalán nem eszem meg a krémleveseket,de mivel kicsi fiam és férjem szeretik így elkészítem.A recept nagyon jó,egyszerü :)

Imolkaa
Imolkaa / Imolkaa Sat, 2013-01-19 14:19

Pontosan úgy tálaltam, ahogy a képen van: sajttal és pirított kenyérrel. Nagyon finom lett!!

230
brokkoli 1 közepes fej
víz 1 l
leveskocka 2 db
tej 5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint