Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille alapú zöldséges pite

Ratatouille alapú zöldséges pite
Ratatouille alapú zöldséges pite
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne. Ez pedig az új kedvenc, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a finomságot elkészíthetjük tészta nélkül, csak úgy egy tálban, sütőben. Nagyszerű és könnyű fogás! Házi vajas, leveles tésztával még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a paprika héját húzzuk le: 1) akinek van gáztűzhelye, az láng felett égesse szinte feketére a héját, majd jeges hideg vízbe téve, szinte magától lefoszlik róla. 2) akinek villanytűzhelye van, az forró 220 fokos, lehetőleg grillezős állásban süsse a paprikát, ameddig megpirul a héja, és az előzőek szerint, vízbe téve húzza le a héját.
  2. Ha idáig nem használtuk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt fonnyasszuk meg az apró kockára vágott hagymát. Dobjuk mellé a tisztított aprított zellerszárat és a répát. Majd pár perc múlva a felszeletelt, lebőrözött paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a végén szórjunk bele egy marék friss bazsalikomot. Addig főzzük a szószt, ameddig kicsit besűrűsödik, veszít a víztartalmából, utána pedig pürézzük össze.
  4. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és mozzarellát vágjuk kb. 0,5-1 cm széles karikákba.
  5. Egy piteformát vajazzunk ki, és vajas, leveles tésztával béleljük ki. Töltsük meg szósszal. A tetejét körbe-körbe rakjuk ki padlizsán, cukkini, paradicsom és mozzarella karikákkal.
  6. Ekkor mehet azonnal a sütőbe úgy 25 percre sülni. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg frissen csíkozott bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 209
elküldve: 6
receptkönyvben: 392
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges pite, lecsós pite

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mytzee
Mytzee Thu, 2015-04-23 17:03

Tegnap készítettem el ezt a csodás ételt, nem leveles tésztával, hanem egy quiche tésztával,[ recept: http://www.nosalty.hu/recept/quiche-padlizsannal-sajttal ], és egy kicsit nagyobb mennyiségben. Nekem több idő kellett az előkészületre, mint 20 perc, de érzem magamban, hogy le tudom faragni az időmet. ;)
Nagyon örülök, hogy megláttam ezt a recept, hétvégén néztük ugyanis a L'ecsót, és már többször is eljátszottam a gondolattal, hogy kipróbálom a franciás lecsót.... A vőlegényemnek is ízlett, úgyhogy bekerül a menübe!
Próbálja ki mindenki! :)

528
leveles tészta 1 csomag
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
salottahagyma 3 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
sárgarépa 1 nagy db
paradicsom 1 közepes db
padlizsán 1 db
cukkini 1 nagy db
paradicsom 2 közepes db
mozzarella 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 10 levél