Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille-jal töltött tortellini gazpacho szósszal

Ratatouille-jal töltött tortellini gazpacho szósszal
Ratatouille-jal töltött tortellini gazpacho szósszal
50 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Gordon Ramsay-től származik, úgy gondoltam, mindenképp ki kell próbálni.
Egy dologra kell odafigyelni nagyon: a paradicsomok ízére. Ha savanyú a paradicsomunk, ehhez az ételhez ne használjuk fel!

hozzávalók / 4 adag

A tortellini tésztájához

A töltelékhez

A gazpacho szószhoz

Az olajbogyókrémhez (tapenade)

A tálaláshoz, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortellini töltelékéhez kevés olajon pár percig pirítjuk a felkockázott paprikát, cukkinit és padlizsánt, amíg megpuhulnak. Leszűrjük, majd a felesleges nedvességet felitatjuk róla. Ezután hozzátesszük a paradicsom concassét (apróra vágott paradicsom), bazsalikomot, sót, borsot adunk hozzá.
  2. A spenótot nagyon rövid ideig blansírozzuk, vigyázva, épp csak belemerítve a vízbe (ellenkező esetben nagyon nehéz dolgunk lesz vele), ezután csöpögtetjük, majd óvatosan szárazra töröljük.
  3. A tortellinihez kinyújtjuk a saját készítésű tésztát 4-5 mm vastagságúra, majd egy kerek, kb. 9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a töltelék mennyiségéhez megfelelően. (Kb. 20-22 tésztakorongunk lesz.)
  4. A tésztakorongokra helyezünk egy darabka spenótlevelet, erre egy vékony réteg pürésített fekete olajbogyót, majd erre egy vékony rétegnyi ratatouille tölteléket, majd tortellini formára hajtogatjuk őket.
  5. Forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, félretesszük.
  6. A gazpacho szószhoz egy turmixgépben összemixeljük a paradicsomokat, majd szitán átpasszírozzuk őket. Lassú tűzön felére forraljuk, ezután hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, illetve az olajat. Sóval, borssal ízesítjük, megvárjuk, míg újra felfő, majd félretesszük.
  7. A tapenadehoz (olívakrémhez) a hozzávalókat turmixgépben egyszerűen 1-2 percig turmixoljuk.
  8. A díszítéshez a zellerszárból kb. 3-4 darabot gyufa vastagságúra vágunk, majd forró olajban kb. 1 percig sütjük, lecsepegtetjük.
  9. Tálaláshoz egy adag salátalevelet a tányér közepére halmozunk, közben a tortelliniket forrásban lévő vízben újramelegítünk, lecsöpögtetjük őket, majd a saláta köré rendezzük. A gazpacho szószt felmelegítjük, majd a szószt és a tapenade-ot ízlés szerint a tortellinik köré kanalazunk. Tetejükre sült zellerszárakat helyezünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 854
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fehér Attila

Mióta szakács: 2010.09.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
finomliszt 225 g
tojás 2 db
tojássárgája 3 db
olívaolaj 1 ek
1 csipet
paradicsom 2 kis db
piros kaliforniai paprika 85 g
cukkini 85 g
padlizsán 85 g
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
spenót 200 g
fekete olajbogyó 50 g
paradicsom 500 g
habtejszín 20 ml
vaj 50 g
olívaolaj 2 ek
fekete olajbogyó 100 g
szardella 20 g
fokhagyma 1 gerezd
kapribogyó 10 g
olívaolaj 1 teáskanál
zellerlevél 1 db
salátalevél 4 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek